Ελέγχεται από τον Άρειο Πάγο η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση της φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων

 

Με εντολή της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρυσούλας Παρασκευά,  θα ελεγχθούν πειθαρχικά όλες οι αποφάσεις που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ υπό την προεδρία του Προέδρου Πρωτοδικών Δημήτρη Σκουτέρη, όπως αποκάλυψε η “Δίκη στον ΣΚΑΪ”.

Η μεταμεσονύκτια εφετειακή απόφαση για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού λειτούργησε ως αφετηρία για την πειθαρχική δίωξη του κ. Σκουτέρη, ο οποίος ελέγχεται για καθυστέρηση πειθαρχικών αποφάσεων και για το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν εξέδωσε καν σκεπτικά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή με την απαγορευμένη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων, που όπως καταγγέλλει ο πρόεδρός της Μιχάλης Κακουλίδης εκδόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και τρεις μήνες μετά δεν έχει εκδοθεί το σκεπτικό της, ώστε να μπορεί ο ίδιος και η ομάδα να την προσβάλουν σε ανώτερο βαθμό.

Η κ. Παρασκευά προΐσταται του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας και κατέχει τη θεσμική ιδιότητα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με την “Δίη”, γην πειθαρχική έρευνα για τον κ. Σκουτέρη θα διενεργήσει η αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε όλες τις κινήσεις που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να διαπιστωθεί η αμεροληψία της κρίσης του συγκεκριμένου δικαστή.

«Ηδη ο κ. Σκουτέρης ελέγχεται πειθαρχικά για απόφαση που έλαβε και σε πολιτικό δικαστήριο», καταλήγει το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο Κυριάκος Θωμαΐδης.