Στην Volley League η “βασίλισσα” ΑΕ Κομοτηνής μετά από συγκλονιστική εμφάνιση στον τελικό επί της ΧΑΝΘ

 

Είναι γεγονός η ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής μετά από 20 σχεδόν χρόνια επιστρεφει στην Volley League αφού είναι πρωταθλήτρια Βορρά στην Α2 Ανδρών και μαζί με την άλλη ΑΕΚ που νικησε στα μπαραζ του Νότου επιστρεφουν στην μεγαλη κατηγορία.

Τα παλικαρια του Κρεούζη πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφανιση, αν και στο τέλος του τρίτου σετ εδειξαν τάσεις αυτοχειρίας, ωστόσο τελικά τα κατάφεραν και πήραν την νίκη ανόδου. Ετσι έγινε η ΑΕ Κομοτηνής η δεύτερη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για τη Volley League Ανδρών μετά την ΑΕΚ Αθηνών στον Α’ όμιλο.

Η ΑΕ Κομοτηνής έχει γράψει στο ενεργητικό της τρεις παρουσίες στην Volley League Ανδρών. Η πρώτη ήταν την σεζόν 1989-90 που πήρε την 10η θέση και ανέβηκε πάλι το 1997. Τη σεζόν 1997-98 πήρε την 10η θέση και ένα χρόνο αργότερα (1998-99) πήρε την 12η θέση και υποβιβάστηκε.

Στον τελικό ήταν πάντως σαφώς ανώτερη. Μόνο στο τρίτο σετ την κόντραρε η ΧΑΝΘ, εκεί όπου είχε μάλιστα δύο ματς μπολ αλλά το έχασε με 30-28 και άρχισαν να βγαίνουν φαντάσματα. Τα έδιωξε όμως αμέσως η παρέα του Κρεούζη και των παικτών του – και το πανηγύρι έχει ήδη αρχίσει.

Τα σετ: 3-1 (25-21, 25-16, 28-30, 25-21)

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κρεούζης): Χρηστουηλίας, Στοϊλούδης, Ανδρεάδης, Παπαδάκος, Μπουφίδης, Δαλδαβερένης / Αρχοντούδης (λ), Χρηστάκος, Μετιάζης, Δεληγιαννίδης.
ΧΑΝΘ (Ζιώγας): Χρυσάφης, Παραδεισιάνος, Γιάγκος, Τερζόγλου, Τσιάρας, Μακράκης / Πάντσιος (λ), Κουρτίδης, Τσοπάνογλου, Νικολακάκης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ