Γ’ Εθνική: Εκνευρισμός στην ΑΕΔ για τον ορισμό Ξανθιώτη διαιτητή στο ματς με το Παραλίμνι

 

Η ΑΕ Διδυμοτείχου δίνει το ματς – τελικό την Κυριακή με τον πρωταθλητή Απόλλωνα Παραλιμνίου και χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να πετύχει την παραμονή της στην Γ’ Εθνική, χωρίς να είναι και πάλι σίγουρο ότι αυτό θα επιτευχθεί ακόμα και αν κερδίσει.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο είναι ότι η ΑΕΔ θα υποβιβαστεί στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου αν δεν νικήσει. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αντίπαλός της σε αυτήν την μονομαχία για μια θέση στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι ο Ορφέας Ξάνθης.

Αυτός είναι και ο λόγος που στον Έβρο βράζουν με την απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας να ορίσει διαιτητές από την Ξάνθη στην αναμέτρηση. Υπενθυμίζεται ότι πρώτος διαιτητής ορίστηκε ο Κιγιτζί που ανήκει στην ΕΠΣ Ξάνθης και επόπτες οι Χουσεΐν Χασάν επίσης από την ΕΠΣ Ξάνθης ενώ ο Δημητριάδης υπενθυμίζεται ότι είναι από την ΕΠΣ Θράκης.

Θεωρητικά, όταν μιλάμε για αγώνα ανάμεσα σε μια ομάδα του Έβρου και μια ομάδα των Σερρών, η επιλογή διαιτητών από την Ξάνθη φαντάζει λογική. Όταν ωστόσο ο βασικός αντίπαλος της ΑΕ Διδυμοτείχου είναι μια ομάδα από την Ξάνθη, θεωρούν ότι είναι τουλάχιστον φάουλ της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας αυτός ο ορισμός.

Από την ΑΕΔ εκφράζουν έντονο προβληματισμό ως και… εκνευρισμό για αυτόν τον ορισμό, χωρίς να έχουν κάτι προσωπικά σε βάρος των συγκεκριμένων διαιτητών. Και ελπίζουν αν δεν αλλάξει η απόφαση της ΚΕΔ, που δύσκολα μπορεί να συμβεί προφανώς, τουλάχιστον να μην βρουν διαιτητικά εμπόδια στην προσπάθεια που θα κάνουν για να κρατηθούν στη Γ’ Εθνική σε βάρος του Ορφέα….