«Βόμβα» από τον Τζούριτς! Ανακοίνωσε το τέλος του από την Εθνική Ομάδα ο Ορεστιαδίτης αρχηγός της…

 

Στον 7o προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019 μαζί με Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο κληρώθηκε η Εθνική Βόλεϊ Ανδρών, η προετοιμασία αλλά και οι αγώνες της θα φιλοξενηθούν στην Αλεξανδρούπολη αλλά στα ματς αυτά η Ελλάδα θα παίξει χωρίς τον αρχηγό της.

Ο Δημήτρης Τζούριτς, που τα προηγούμενα χρόνια, έπαιζε με προβλήματα τραυματισμών, αποφάσισε να ασχοληθεί το καλοκαίρι με την αποθεραπεία του ποδιού του και να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του στα προκριματικά.

Ο Θρακιώτης δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης, επικεφαλής της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας Φως στο fosonline,  μίλησε με τον Τζούριτς στη Βερόνα, όπου ολοκληρώνει μια κακή χρονιά γι αυτόν και την ομάδα του. «Να μη ξανάρθει η εφετινή χρονιά. Μου συνέβησαν απίστευτα πράγματα. Είχα μια αμυχή το καλοκαίρι από τραυματισμό και μολύνθηκα από ένα κουνούπι. Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν συμβαίνουν αυτά, αλλά έτυχε σε μένα. Αυτό μου κόστισε αποχή από τις προπονήσεις ενάμιση μήνα, κι όταν δεν κάνεις προετοιμασία, ενός κακού μύρια έπονται. Συνεχείς τραυματισμοί, δεν με άφησαν να παίξω».

Πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα και έκανε φυσιοθεραπείες στον Δημήτρη Καραθανάση γιατί είχε μια θλάση στον τετρακέφαλο, ενώ τώρα βρίσκεται στην Ιταλία και παίζει με την ομάδα του για την 5η θέση.

Όσον αφορά την Εθνική είναι ξεκάθαρος: «Δεν θα παίξω στην Εθνική, γιατί πρέπει να είμαι υγιής την επόμενη χρόνια. Είμαι 29 χρονών και έχω πολλά χρόνια μπροστά μου. Φυσικά και θα συνεχίσω ως διαγώνιος και στη δύση της καριέρας μου μπορεί να παίξω κεντρικός».  

Ο Τζούριτς μίλησε ακόμα για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, τη Ραβένα. Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του για αυτό το θέμα στο σχετικό ρεπορτάζ του Στέφανου Λεμονίδη στο fosonline με ένα κλικ ΕΔΩ.