Τούρκοι διαπραγματεύονται με εντολή Ερντογάν την εξαγορά ομάδας «για να τονωθεί το φρόνημα των μουσουλμάνων της Θράκης»

 

Την ώρα που η κόντρα Ελλάδας – Τουρκίας βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τη διαμάχη σε Αιγαίο και Κύπρο, Τούρκοι επιχειρηματίες αναζητούν τον τρόπο να μπουν δυναμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα διαπραγματεύονται την αγορά ομάδας στη βόρεια Ελλάδα.

Αυτό αναφέρει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του Γιώργου Σηφάκη στην εφημερίδα «Δημοκρατία». Ο ίδιος δημοσιογράφος προσθέτει στο ρεπορτάζ του ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργούν έπειτα από εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τονώσουν το φρόνημα των Ελλήνων μουσουλμάνων και με την πάροδο του χρόνου να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις στη χώρα μας».

Μάλιστα, προσθέτει το ρεπορτάζ, «τα σχέδιά τους είναι μεγαλεπήβολα, αφού σκέφτονται να επενδύσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στόχος, φυσικά, είναι να μετατρέψουν τα ούτως ή άλλως προβληματικά ελληνικά γήπεδα σε σκηνικά πολέμου, γεννώντας νέες αντιπαλότητες που δεν θα περιορίζονται μόνο στο χρώμα της φανέλας, αλλά θα έχουν και θρησκευτικά κίνητρα».

Το ρεπορτάζ δεν αναφέρει αν αυτή η ομάδα είναι στην Θράκη ή πχ στην Θεσσαλονίκη, επισημαίνει ωστόσο ότι ο στόχος είναι η ανύψωση του φρονήματος των ελλήνων μουσουλμάνων, κοινώς της μειονότητας της Θράκης. Γεγονός είναι ότι στο παρελθόν είχε φημολογηθεί κρούση στον Πανόπουλο, που δεν επιβεβαιώθηκε αλλά δεν διαψεύστηκε κιόλας, η οποία πάντως δεν προχώρησε ποτέ καθώς είναι δεδομένη η άποψη του ιδιοκτήτη της Ξάνθης ότι η περιοχή είναι ευαίσθητη εθνικά και δεν μπορεί να πουληθεί μια ομάδα Α’ Εθνικής σε τουρκικά συμφέροντα.

Το ρεπορτάζ προσθέτει: «Οι Τούρκοι, λοιπόν, θέλουν να μπουν στη χώρα μας με επενδύσεις δισεκατομμυρίων και ιδανικός δούρειος ίππος γι’ αυτήν την εισβολή μπορεί να αποδειχθεί το ποδόσφαιρο. Εξάλλου, οι προκλητικοί γείτονες κάνουν «χρυσές» δουλειές τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Μεγάλες επενδύσεις ή μικρότερες, φανερές ή μυστικές βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτό, όμως, που θα τους δώσει πρόσβαση στην Ευρώπη είναι η στρογγυλή θεά».

Ακόμα η εφημερίδα Δημοκρατία αναφέρει: «Το σχέδιο Ερντογάν δουλεύεται εδώ και χρόνια και αν η πολιτική ηγεσία δεν πάρει άμεσα μέτρα ώστε να φράξει τον δρόμο των Τούρκων, τότε η χώρα μας θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα. Ο «σουλτάνος» γνωρίζει πολύ καλά τα αποτελέσματα της διείσδυσης του ποδοσφαίρου στις λαϊκές μάζες και ανέκαθεν προσπαθούσε να το εκμεταλλευτεί. Το πέτυχε στην Τουρκία και δεν θα σταματήσει, αν δεν εισχωρήσει και στη χώρα μας, που ποδοσφαιρικά είναι «ξέφραγο αμπέλι».

Το σχετικό άρθρο καταλήγει: «Κι αν κάποιοι θεωρήσουν υπερβολικούς τους φόβους και τους κινδύνους που εξυφαίνονται, ας ρίξει μια ματιά στις τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα, σε τράπεζες, έπιπλα, ένδυση, μαρίνες και χαρτοβιομηχανία, με συνολικό επενδυμένο κεφάλαιο περίπου στα 70.000.000 ευρώ, κι ας αναλογιστούν τι μας περιμένει εάν μπουν και στο ποδόσφαιρο. Αλλωστε, αυτή η επένδυση μπορεί να τους δώσει τη δημοσιότητα που επιδιώκουν, τινάζοντας τα πάντα στον… αέρα».