Super League: Φλερτ με ΕΡΤ από την Ξάνθη και συνάντηση με Βασιλειάδη για το τηλεοπτικό της μέλλον

 

Στην αγκαλιά της ΕΡΤ ενδέχεται να βρεθεί και πάλι, μετά από χρόνια, η ομάδα της Ξάνθης που έχει απομείνει χωρίς τηλεοπτική στέγη μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη Nova.

To ThrakiSportS έχει επισημάνει τον κίνδυνο που υπάρχει και το γεγονός ότι η συνδρομητική, που ήδη έχει ανακοινώσει συμφωνίες με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ αλλά και άλλες πέντε ομάδες μεταξύ των οποίων ανακοινώθηκε χθες ότι είναι ο Πανιώνιος και η Λάρισα, έχει αφήσει τον χρόνο χωρίς να έχει υπάρξει κάποια συμφωνία με τη Nova.

Συνολικά οκτώ ομάδες, οι  μισές της Super League, έχουν μείνει χωρίς στέγη, ανάμεσά τους και η Ξάνθη αλλά και ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα, ως μπλοκ οι ομάδες αυτές πήγαν το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη συζητώντας το θέμα και ζητώντας την βοήθειά του. Κάτι που γενικά κάνουν όσοι έχουν προβλήματα.

Ο Βασιλειάδης υποσχέθηκε να βοηθήσει, ωστόσο έθεσε και τους δικούς του όρους, όπως για παράδειγμα την μείωση των ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League, κάτι που δεν άρεσε στους εκπροσώπους των ΠΑΕ. Οι ομάδες που παραβρέθηκαν στην συνάντηση πέρα από Ξάνθη και Παναθηναϊκό ήταν οι Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Κέρκυρα και Πλατανιάς.

Βέβαια, δύο από αυτές τις ομάδες θα υποβιβαστούν αλλά δυο άλλες θα ανεβούν. Οι ομάδες επισήμαναν ότι θα δημιουργηθεί πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων και ζήτησαν την βοήθεια του υφυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι κάτι αντίστοιχο είχαν ζητήσει οι ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ και βρέθηκε η λύση της  ΕΡΤ. Κάπως έτσι, αν και δεν ανέφερε ποιο κανάλι σκέφτηκε, όλοι εκτίμησαν ότι ενδέχεται να παίξει μπάλα και η κρατική τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη είχε κάνει διμερή συμφωνία με την ΕΡΤ πριν μερικά χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας, όταν μαζί με τον Ολυμπιακό είχαν σπάσει την κεντρική διαχείριση. Δεν αποκλείεται με δεδομένες τις εξελίξεις να έχουμε μια επανάληψη της ιστορίας…