Πρόταση Αποστολάκη για Ουζουνίδη στην Εθνική και υπόκλιση στον Τόρο: «Αυτός δικαιούνταν καί να με φτάσει καί να με περάσει»

 

Ο Στράτος Αποστολάκης είναι μια από τις ιερές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι σε βάρος της Ουγγαρίας το 1993, τέτοια εποχή 25 χρόνια πριν, ουσιαστικά είχε στείλει την Ελλάδα στο Μουντιάλ των ΗΠΑ.

Είχε 96 συμμετοχές, πέμπτος στην λίστα όσων έχουν φορέσει τις περισσότερες φορές την γαλανόλευκη. Από το βράδυ της Τετάρτης έχει συγκάτοικο σε αυτήν την θέση τον Βασίλη Τοροσίδη, χάρη στην αλλαγή που έκανε ο Σκίμπε και τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Θα περίμενε κανείς να πείραζε αυτό τον Αποστολάκη; Κάθε άλλο! «Αυτός δικαιούται και να με φτάσει και να με περάσει. Εγώ χαίρομαι που όταν αποσύρθηκα εγώ, υπήρξαν παίκτες μεγάλης αξίας, όπως ο Γιούρκας και τώρα ο Τόρο, στην θέση του δεξιού μπακ που είναι δύσκολο να βρεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αυτό είπε το βράδυ στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Μαλισιώβα στην ΕΡΑ Σπορ ο Στράτος Αποστολάκης. «Ήταν ευλογία για την Εθνική Ομάδα ο Γιούρκας και ο Τόρο. Τίμησαν και τις ομάδες τους και την Εθνική και μπράβο τους», συμπλήρωσε ο Αποστολάκης.

Ειδικά για τον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του στα αποδυτήρια. Η αγωνιστική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Δεν είναι ποτέ ή του ύψους ή του βάθους, Είναι σταθερός, μπορεί να αντεπεξέλθει χάρη και στην εμπειρία του σε υψηλού ρίσκου και μεγάλης επικινδυνότητας παιχνίδια, είναι σε θέση να ισορροπήσει την ομάδα».

Από εκεί και πέρα αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε ερώτηση για τον Μίχαελ Σκίμπε, ειδικά μετά την επισήμανση ότι λαμβάνει 600.000 ευρώ τον χρόνο. «Όχι, έχουμε 5-6 Έλληνες προπονητές που θα μπορούσαν να είναι στη θέση του και να είναι όχι με 600 αλλά με 100 χιλιάδες. Δηλαδή γιατί να μην είναι ο Μαρίνος; Ή ο Δώνης, ο Δέλλας, τόσα παιδιά που έχουν παίξει και έχουν προσφέρει και στην Εθνική;».