Ο προπονητής που διαπρέπει στη Νορβηγία έχοντας πάρει εφόδια από το ΤΕΦΑΑ και την ΑΕ Κομοτηνής

 

Η απεριόριστη αγάπη που τρέφει για το μπάσκετ, το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση, εντός και εκτός παρκέ, αλλά και τα πολύτιμα εφόδια που αποκόμισε στη διάρκεια των 7 ετών που έζησε και δραστηριοποιήθηκε στην Κομοτηνή, συνθέτουν τα θεμέλια της επιτυχίας που τώρα γεύεται ως προπονητής στη μακρινή Νορβηγία.

Ο λόγος για τον 34χρονο Βασίλη Τσερνισώφ, απόφοιτο του Τμήματος ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και πρώην παίχτη και προπονητή των ακαδημιών και των εφήβων της ΑΕ Κομοτηνής.

Πριν από 14 χρόνια ο Βασίλης Τσερνισώφ «ανηφόρησε» από την Κατερίνη προς την ακριτική Κομοτηνή, με σκοπό να σπουδάσει στο φημισμένο τμήμα επιστημών φυσικής αγωγής του Πανεπιστημίου μας και με τη φιλοδοξία να προάγει τις επιδόσεις του στο αγαπημένο του άθλημα, το μπάσκετ. Η σχέση…λατρείας με την «πορτοκαλί» μπάλα είχε αρχίσει 10 χρόνια νωρίτερα, στις ακαδημίες του Πιερικού.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Κομοτηνή, εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ και αγωνίστηκε με την κίτρινη φανέλα, τόσο στην Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όσο και στη Γ’ Εθνική. Από το 2007 ανέλαβε και προπονητής στις ακαδημίες της ομάδας, ενώ την επόμενη σαιζόν παρείχε τις υπηρεσίες του και ως βοηθός προπονητή στην ανδρική και ως προπονητής στην ομάδα εφήβων. Όταν πια ολοκλήρωσε τις σπουδές του, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κατερίνη, όπου αγωνίστηκε στην Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ με τον ΓΑΣ Κορινού και τον ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑ και ταυτόχρονα ανάλαβε να «κοουτσάρει» τους αθλητές των ακαδημιών τους.

Το μεγάλο βήμα – ή ορθότερα άλμα, αφού προορισμός ήταν η σκανδιναβική χερσόνησος – αποφάσισε να το κάνει το 2016. Μετακομίζοντας στο Tønsberg της Νορβηγίας, υπέγραψε επίσημο συμβόλαιο με τους TNT Towers και ανέλαβε να μυήσει στα μυστικά του μπάσκετ τους αθλητές των ακαδημιών της ομάδας. Δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ο Βασίλης Τσερνισώφ έδρεψε τους πρώτους καρπούς της σκληρής δουλειάς του, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις με τους νεαρούς αθλητές της ομάδας.

Όπως διαβάσαμε στο inkomotini, υπό την καθοδήγησή του, οι TNT Towers κατάφεραν να αναδειχθούν πρωταθλητές κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα Περιφέρειας Ανατολής Αγοριών U15, καθώς και νικητές των playoff Περιφέρειας Ανατολής & Δύσης Αγοριών U15. Δυο παίκτες από τη συγκεκριμένη ομάδα συμμετείχαν στην «All star Team» των playoff Αγοριών U15, ενώ ο ένας αναδείχθηκε και MVP. Επιπλέον, η ομάδα αγοριών U17 των ΤΝΤ κατέλαβε την 4η θέση στα playoff, ενώ ένας παίχτης της συμμετείχε στην «All star Team».