Ο Γιώργος Δήμιζας στο ThrakiSportS για τον ΑΟΚ, το Κύπελλο Ερασιτεχνών και τη μάχη Ορφέα-ΑΕΔ για την παραμονή στη Γ’ Εθνική

 

Συνέντευξη στον Ηλία Κούλαλη

Ο Γιώργος Δήμιζας είναι ο βασικός πορτιέρο του ΑΟ Καβάλας τη σεζόν που διανύουμε και ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Γ’ Εθνική, και λίγες μέρες μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας, μιλάει στο ThrakiSportS για την ομάδα του, την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας και το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ του οποίου είναι φοιτητής.

Η ομάδα της Καβάλας μπορεί να μην κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου, που ήταν θεωρητικά ο αρχικός της στόχος, αλλά την Κυριακή που μας πέρασε νίκησε στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας και πήρε μια κούπα στη σεζόν που διανύουμε, χάρη στην οποία θα συμμετέχει στη συνέχεια και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, μαζί με τους άλλους Κυπελλούχους της ΕΠΣ Θράκης, ΕΠΣ Έβρου, ΕΠΣ Ξάνθης αρχικά.

Ήδη μάλιστα πριν λίγο έγινε γνωστό ότι στην πρεμιέρα του θεσμού θα αντιμετωπίσει την Θράκη Φερών στο Ανθή Καραγιάννη. Ο 23χρονος Γιώργος Δήμιζας ήταν ο βασικός πορτιέρο του ΑΟΚ και δέχθηκε φέτος 17 γκολ στο πρωτάθλημα, κάτι λιγότερο δηλαδή από ένα γκολ ανά αγώνα. Παράλληλα με το ποδόσφαιρο συνδυάζει και τις σπουδές του στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του οποίου φοιτητής είναι.

Λίγες μέρες μετά τον τελικό και πριν την τελευταία αγωνιστική της ΕΠΣ Καβάλας, μιλάει στο ThrakiSportS για αυτόν, για τη ζωή του και τις σπουδές του, τη μάχη της παραμονής στη Γ’ Εθνική, αλλά και το ποια ομάδα της Θράκης φοβάται περισσότερο ως αντίπαλο στη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών (η συνέντευξη έχει προφανέστατα γίνει πριν γίνει η κλήρωση).

 

Θ.S.: Τον τελευταίο χρόνο είσαι μέλος της ομάδας της Καβάλας. Ήταν εύκολη η προσαρμογή σου στην ομάδα και την πόλη και ποιες οι εντυπώσεις σου;

Γ.Δ.: Η πόλη της Καβάλας είναι παρά πολύ όμορφη, γιατί είναι πολύ γραφική και έχει αρκετά ωραία μέρη. Από την άλλη, και η ομάδα της Καβάλας  είναι μια πολύ μεγάλη «οικογένεια», όποτε η προσαρμογή μου σε αυτήν, δεν ήταν καθόλου δύσκολη.

Θ.S.: Ποιος είναι ο προσωπικό στόχος σου, με την ομάδα του ΑΟ Καβάλας;

Γ.Δ.: Ο προσωπικός μου στόχος, είναι να συνεχίζω να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και να φτάσω όσο πιο ψηλά με την ομάδα, αλλά και στη καριέρα μου γενικότερα.

Θ.S.: Ποια είναι τα συναισθήματά σου μετά την κατάκτηση του τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας με τον ΑΟ Καβάλας;

Γ.Δ.: Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε το κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας, γιατί είναι μια διάκριση για την ομάδα και έδωσε μια δόση χαράς στον κόσμο της Καβάλας, παρ’όλο που αυτό δεν είναι παρά ένα τρόπαιο μπροστά στην μεγάλη ιστορία που έχει ο σύλλογος. Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την διάκριση.

Θ.S.: Πού αποβλέπει φέτος η ομάδα της Καβάλας, δεδομένου πως στην τελευταία αγωνιστική δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον; Ποιος ο στόχος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, μετά την κατάκτηση αυτού της ΕΠΣ Καβάλας;

Γ.Δ.: Στόχος του φετινού ΑΟΚ ήταν εξ’αρχής να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα και θέλαμε να κάνουμε υπερήφανη την πόλη. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, ελπίζουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε και γιατί όχι να το κατακτήσουμε κιόλας.

Θ.S.: Μετά την κατάκτηση, θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε κάποια από τις ομάδες της Θράκης (σ.σ. Άρη Αβάτου, Δόξα Προσκυνητών ή Θράκη Φερών). Ποια θα προτιμούσες εσύ και ποια θεωρείς πιο δύσκολη αντίπαλο;

Γ.Δ.: Δεν έχω κάποια προτίμηση προς τον αντίπαλο γιατί η ομάδα μου είναι πολύ καλή και αρκετά δουλεμένη. Οπότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα, εκτός από τον κακό μας εαυτό. Βέβαια, ο πιο δυνατός αντίπαλος θεωρώ ότι είναι ο Άρης Αβάτου, καθώς είναι μια δυνατή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες μπροστά. Ελπίζω με όποιον κι αν κληρωθούμε, να γίνει ένα καλό παιχνίδι κ να είμαστε οι νικητές ώστε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται σε αυτή την διοργάνωση, ώστε να προπονούμαστε καλά και να έχουμε αγωνιστικό ρυθμό καθώς δεν είναι σωστό να έχουμε τόσους μήνες αποχή μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Θ.S.: Πως θα περιέγραφες με τρεις λέξεις τον άλλοτε κόουτς του Πανθρακικού και νυν προπονητή σου στον ΑΟΚ, Κώστα Ανυφαντάκη;

Γ.Δ.Ο κ. Ανυφαντάκης είναι ένας νέος και αρκετά εξελίξιμος προπονητής, ο οποίος δουλεύει πολύ επαγγελματικά σε όλες τις ομάδες του έως τώρα, όπως και στον ΑΟΚ και έχει καταφέρει ένα νέο ηλικιακά σύνολο, όπως το δικό μας, να το κάνει παρά πολύ δυνατό και να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα.

Θ.S.: Πολλοί παίκτες – αθλητές πριν τα παιχνίδια και δη τα σημαντικά έχουν κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα που ακολουθούν για να προετοιμαστούν για αυτά. Εσύ τι κάνεις πριν από κάθε παιχνίδι;

Γ.Δ.: Πέρα από την σκληρή δουλειά μέσα από τις προπονήσεις, όλη την εβδομάδα… «ρουτίνα» πριν το ματς, αποτελούν και οι… «προσευχές» μου!

Θ.S.: Ως φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείο Πανεπιστημίου, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις απ’όσα έχεις δει στη σχολή και τις εγκαταστάσεις της;

Γ.Δ.: Η σχολή μου είναι παρά πολύ οργανωμένη σε όλους τους τομείς και μου αρέσει παρά πολύ τόσο εξωτερικά και τις εγκαταστάσεις της, όσο και προς τα μαθήματα της, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτήν.

Θ.S.: Και πως προλαβαίνεις να συνδυάσεις και σχολή και «φοιτητική ζωή» και το ποδόσφαιρο στον ΑΟΚ και τη Γ’ Εθνική Κατηγορία ταυτόχρονα;

Γ.Δ.: Προλαβαίνω Δευτέρα – Τρίτη και Τετάρτη τις πρωινές ώρες που δεν έχω προπόνηση το πρωί, καθώς οι προπονήσεις είναι απογευματινές, οπότε προσπαθώ να βάλω όσα περισσότερα μαθήματα μπορώ και να μην χάνω κανένα εκείνες τις ημέρες.

Θ.S.: Για τη νέα σεζόν τι σκέφτεσαι; Σου έχει γίνει κρούση από την ομάδα της Καβάλας για να παραμείνεις;

Γ.Δ.: Η παραμονή μου στην ομάδα θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν τις φιλοδοξίες τους, αλλά θεωρώ ότι είναι στο χέρι της διοίκησης το αν και τη νέα σεζόν θα παραμείνω στην Καβάλα.

Θ.S.: Γενικότερα, ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον και πώς βλέπεις τον εαυτό σου, σε λίγα χρόνια;

Γ.Δ.: Στόχος μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ χωρίς τραυματισμούς . Να καταφέρω να πάρω κάποτε το πτυχίο μου, καθώς η σχολή μου αρέσει πολύ. Θα θελα να αξιοποιήσω το πτυχίο μου, μετά την ποδοσφαιρική μου καριέρα!

Θ.S.: Πριν κλείσουμε, έρχεται η τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, και στη ζώνη του υποβιβασμού γίνεται μάχη, ανάμεσα σε ΑΕ Διδυμοτείχου και Ορφέα. Εχεις αντιμετωπίσει και τους δύο. Ποιον θεωρείς ως φαβορί για την παραμονή;

Γ.Δ.: Είναι δύσκολο να πω σίγουρα ποιος θα παραμείνει στην κατηγορία, καθώς ο Ορφέας είναι μια έμπειρη ομάδα στην κατηγορία, αλλά παίζει εκτός στο Σκούταρι, ενώ από την άλλη η ΑΕΔ θα παίξει τελευταίο ματς στην έδρα της με το αδιάφορο πλέον Παραλίμνι, το οποίο έχει ήδη κατακτήσει και μαθηματικά την πρωτιά. Άρα θεωρώ ότι η ΑΕΔ έχει ένα πλεονέκτημα λόγω έδρας σε σχέση με τον Ορφέα που παίζει πάλι εκτός έδρας…