Volley League: Κανονικά τη Μ. Τετάρτη ο «τελικός» παραμονής του Εθνικού Αλεξανδρούπολη, έκαναν πίσω Νίκη Αιγινίου και Παμβοχαϊκός

 

Παμβοχαϊκός και Νίκη Αιγινίου το έψαξαν από… παντού, αλλά αντιλήφθηκαν  ότι στον πειθαρχικό κώδικα του πρωταθλήματος βόλεϊ στη μεγάλη κατηγορία υπάρχει κενό νόμου, δηλαδή απουσίας ποινής για αντικανονική συμμετοχή αθλητή.

Με απλά λόγια, απαγορεύεται μεν σε ένα σύλλογο να χρησιμοποιήσει παίκτη που έχει τιμωρηθεί, αλλά αν το πράξει, δεν υπάρχει προβλεπόμενη ποινή! Τόσο καλό πειθαρχικό δίκαιο. Ειδικά με δεδομένο ότι ο αυλητικός δικαστής μετά την καθυστερημένη του απόφαση, δεν τον τιμώρησε με ποινή.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και σε αντίθεση με τις πληροφορίες το βράδυ της Κυριακής, τελικά έγινε γνωστό ότι  οι δύο σύλλογοι αποφάσισαν να μην προβούν σε καμία νομική κίνηση η οποία θα ήταν χαμένη υπόθεση, απλά και μόνο για να προκαλέσουν προβλήματα στην ροή του πρωταθλήματος.

«Έτσι όπως είναι διαμορφωμένος ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΣΑΠ δεν μπορούσε να “σταθεί” καμία προσφυγή/ένσταση για αντικανονική συμμετοχή αθλητή (πόσω μάλλον όταν δεν προβλέπεται και καμία ποινή…)», σχολιάζει ο Δημήτρης Τυχάλας στο sportsfeed, που αποκάλυψε την υπόθεση.

Ωστόσο ο Παμβοχαϊκός κατέθεσε αίτημα προκειμένου να μην διεξαχθεί αύριο ο πρώτος του αγώνας με τον Ολυμπιακό (τα άλλα ζευγάρια ξεκινούν τη Μ. Τετάρτη, ενώ το Ολυμπιακός-Παμβοχαϊκός αύριο λόγω του διπλού τελικού του Challenge Cup των ερυθρολεύκων), αλλά  έγινε γνωστό από την ΕΣΑΠ ότι το αίτημα απορρίπτεται κι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.

Έτσι τα πλέι οφ ξεκινούν από αυτήν την Τρίτη με το Ολυμπιακός – Παμβοχαϊκός, ζευγάρι που θα αναμετρηθεί ξανά την Παρασκευή στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Τα πλέι άουτ κανονικά αρχίζουν την άλλη εβδομάδα, με το μεγάλο παιχνίδι που εν πολλοίς θα κρίνει και την παραμονή του Εθνικού να είναι τη Μεγάλη Τετάρτη ανάμεσα σε Νίκη Αιγινίου και Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Με το Αιγίνιο να ξεκινά με πλεονέκτημα 2 βαθμών, γίνεται αντιληπτό ότι σε περίπτωση που ξεφύγει μπροστά στη βαθμολογία, δύσκολα θα μπορεί να καλυφθεί η διαφορά και θα πρέπει μετά ο Εθνικός να παλέψει με Παναθηναϊκό. Εκτός φυσικά και αν πάει και «κλείσει το σπίτι» στην ομάδα της Πιερίας…