ΕΠΣ Έβρου: Ο αρχηγός και ο προπονητής της Θράκης Φερών μιλούν για την κατάκτηση της κούπας

 

Δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης έκαναν ο αρχηγός της Θράκης Φερών Φάνης Πολίδης (ελλείψει και του τραυματία Ντόλα) καθώς και ο προπονητής της ομάδας Σάκης Ζησίδης, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στην παράταση επί του Ορέστη Ορεστιάδα.

«Εννοείται πως είμαστε χαρούμενοι, είναι κάτι που θα γραφτεί στην ιστορία, είναι πρώτη φορά για το σύλλογο που έχει κατακτήσει το κύπελλο και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα και εννοείται γράψαμε ιστορία σήμερα», είπε αρχικά ο Πολίδης. Και συμπλήρωσε: «Το περιμέναμε πως και πως, το καταφέραμε, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί έχουμε δουλέψει πάρα πολύ γι’ αυτό το πράγμα. Εννοείται ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο, τη διοίκηση που είναι συνέχεια δίπλα μας και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο».

Σε σχέση με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και τις καιρικές συνθήκες, καθώς υπήρχε χιονόπτωση για μεγάλο μέρος του αγώνα, ο αρχηγός της Θράκης Φερών ανέφερε: «Ήταν δύσκολος ο αγωνιστικός χώρος από την αρχή. Ξέραμε ότι το παιχνίδι, όταν είναι έτσι ο αγωνιστικός χώρος θα πάει σε πάθος και δύναμη και στη θέληση ποιος το θέλει παραπάνω. Πετύχαμε ένα γκολ στην παράταση και ευτυχώς και πήραμε το ματς».

Για το τέρμα του Γκάκιου, ανέφερε: «Εντάξει, δεν έχω να πω κάτι για το γκολ. Είναι ένα σουτ από τα 40 μέτρα, δεν υπάρχει κάτι να πω». Όσο για το που αφιερώνεται αυτό το τρόπαιο; «Το αφιερώνουμε στον κόσμο της Θράκης, στο προεδρείο της Θράκης, στις Φέρες γενικά, στην περιοχή μας»..

Τέλος σε σχέση με τον στόχο του πρωταθλήματος και της ανόδου στη Γ’ Εθνική, ο Φάνης Πολίδης είπε: «Εννοείται πως είναι όνειρο ζωής αυτή η στιγμή, αυτό που ζούμε τώρα, αρχικά. Πρωταρχικός στόχος ήταν ο τελικός κυπέλλου, το καταφέραμε, το πήραμε. Τώρα γυρνάμε το πλάνο μας στο πρωτάθλημα. Είμαστε μέσα στην τριάδα και το κυνηγάμε εννοείται μέχρι το τέλος και ότι βγει καλύτερο».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Θράκης Φερών Σάκης Ζησίδης ανέφερε: «Εδώ και 20 μέρες έχω αναλάβει την ομάδα, την ανέλαβα στα δύσκολα της, είχαν περάσει στον τελικό κυπέλλου. Μαζευτήκαμε με τα παιδιά και οργανωθήκαμε αυτές τις 20 μέρες και όπως είχα πει και πιο μπροστά, το παιχνίδι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο, ήταν σ’ ένα ακατάλληλο γήπεδο και θα κρινόταν στο γκολ. Παίξαμε και οι δυο ομάδες σφιχτά και όπως το είδατε και σεις ο πιο τυχερός θα κέρδιζε. Μπήκε ένα γκολ από σουτ και ήμασταν εμείς οι τυχεροί και πήραμε το κύπελλο. Συγχαρητήρια στα παιδιά, έπαιξαν πιο δυνατά, είχαν πιο πολύ πάθος, ήθελαν περισσότερο το κύπελλο και το πήραν».

Σε σχέση με το πρωτάθλημα ανέφερε: «Είμαστε και σ’ αυτό το στόχο, τώρα την Τετάρτη έχουμε ένα αναβληθέν παιχνίδι και θα περιμένουμε τυχόν στραβοπάτημα του Εθνικού για να πανηγυρίσουμε και το πρωτάθλημα. Δεν τα παρατάμε, μέχρι στο τέλος θα είμαστε στους στόχους μας και ότι βγει. Περιμένουμε ένα στραβοπάτημα για να πανηγυρίσουμε και τον τίτλο. Το είχα πει ότι τη μέρα που ανέλαβα, ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα από κείνη τη στιγμή, άσχετα που ήμασταν πίσω. Έτσι στη συνέχεια βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Τώρα από κει και πέρα, δύσκολα ή εύκολα είναι όλα τα παιχνίδια. Όπως είδατε και σήμερα ήταν δύσκολο μ’ ένα αντίπαλο και το πήραμε. Κανένας σε λέει ότι όλα είναι εύκολα. Θα τα χτυπήσουμε τα παιχνίδια και ότι βγει».