Διπλή «κωλοτούμπα» από Βασιλειάδη και Πανόπουλο για να ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα

 

Σε μια κρίσιμη εβδομάδα μπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού αφενός ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα πρέπει πιθανότατα και εντός της ημέρας να αποφασίσει αν θα… ξεδιακόψει το πρωτάθλημα επιτρέποντας την επανέναρξή του το προσεχές Σαββατοκύριακο, αφετέρου θα βγουν οι δικαστικές αποφάσεις για τα όσα έχουν συμβεί στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (σε πρώτο βαθμό), ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (σε τρίτο βαθμό) και Ολυμπιακός – ΑΕΚ (σε δεύτερο βαθμό).

Από το πρωί υπάρχει γενικευμένη η αίσθηση στα αθλητικά ραδιόφωνα και τις αθλητικές ιστοσελίδες ότι πάμε για επανέναρξη, κάτι που θα σφραγιστεί μετά το έκτακτο Δ.Σ. της Super League που έχει προγραμματιστεί για τις 14:00 το μεσημέρι προκειμένου να συζητήσει τις προτάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού αλλά και την πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ να μην τιμωρούνται με υποβιβασμό όσοι δεν αδειoδοτηθούν, πρόταση που προκάλεσε το ξέσπασμα και του Χρήστου Πανόπουλου που καυτηρίασε την αλλαγή κανονισμών μεσούσης της σεζόν και είπε την θεϊκή ατάκα «Είναι μ@λ@κ@ς ο Πανόπουλος και ο κάθε Πανόπουλος που προσπαθεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του;».

Ο Πανόπουλος στις ραδιοφωνικές του δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα ξεκαθάρισε ότι η ΠΑΕ Ξάνθη δεν πρόκειται να υπογράψει το χαρτί με τις προτάσεις του Γιώργου Βασιλειάδη καθώς τις θεωρεί ασπιρίνες. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι θέλει σύμπνοια και συμφωνία από όλες τις ομάδες για να επιτρέψει την επανέναρξη. Πέρα από την Ξάνθη σε πρώτο βαθμό είχαν αρνηθεί να υπογράψουν και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΛ. Οι πράσινοι ήδη την έβαλαν την υπογραφή τους και από το υφυπουργείο Αθλητισμού έχουν διαρρεύσει ότι πολύ κοντά στο να το κάνουν είναι και η Ξάνθη με την ΑΕΛ, οπότε με μόνο τον Ολυμπιακό να διαφωνεί, ο υφυπουργός θα επιτρέψει την επανέναρξη κόντρα στις δηλώσεις του για απόλυτη σύμπνοια.

Στο υφυπουργείο Αθλητισμού φέρονται ωστόσο να διατηρούν δεύτερες σκέψεις αν υπάρξει και δεύτερη ή τρίτη ομάδα που δεν θα υπογράψει τις προτάσεις του υφυπουργού. Και εδώ πλέον έγκειται η σειρά από… κωλοτούμπες που πρέπει να γίνουν, για να έρθει  η επανέναρξη. Καταρχήν την πρώτη φέρεται να την κάνει ο ίδιος ο υφυπουργός που πριν ελάχιστες μέρες έλεγε ότι πρέπει να υπογράψουν όλοι, τώρα εμφανίζεται βάσει διαρροών να λέει ότι δεν τρέχει και τίποτα αν υπάρχει μια εξαίρεση. Την δεύτερη όμως, εφόσον ο υφυπουργός επιμείνει στη μία εξαίρεση, θα πρέπει να την κάνει ο Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος στις ίδιες αυτές δηλώσεις της περασμένης εβδομάδας στον Αθλητικό Metropolis καυτηρίασε και εκείνους που κάνουν κωλοτούμπες. Γιατί παρόλο που ρητά δήλωσε ότι η ΠΑΕ Ξάνθη δεν θα υπογράψει τις προτάσεις του υφυπουργού, πλέον καλείται να το πράξει, αφού επικοινωνιακά θα πάνε να της ρίξουν την ευθύνη μη επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Το ερώτημα είναι αν ο Πανόπουλος θα αντέξει μέχρι τέλους σε αυτήν την πίεση. Αν ναι, τότε θα πρέπει να κάνει την απόλυτη «κωλοτούμπα» ο υφυπουργός και να ξεκινήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα παρά το γεγονός ότι δεν θα έχουν εκπληρωθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις που ο ίδιος έθεσε.  Αν όχι, τότε προφανέστατα θα μιλάμε για μια «κωλοτούμπα» από την πλευρά της Ξάνθης. Χωρίς να συμβεί ή το ένα ή το άλλο, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, το πρωτάθλημα δεν ξαναρχίζει πριν το Πάσχα. Αν συμβεί κάτι από τα δύο ή… κατά βάση και τα δύο, τότε από το προσεχές Σαββατοκύριακο θα έχουμε και πάλι μπάλα. Και τότε θα τεθεί το ερώτημα αν αυτή θα ξεκινήσει από την 26η αγωνιστική (όπως πρέπει, αφού είχαμε διακοπή, όχι αναβολή) ή από την 27η (όπως πιέζει η η Nova που έχει εκδώσει εισιτήρια, έχει κλείσει συνεργεία και κυκλώματα και δεν θέλει να ανατραπεί ο σχεδιασμός της)…