Η πόλη της Θράκης όπου εμφανίστηκε σε γκράφιτι ο «Άγιος Αμβρόσιος ο Αδελφοκτόνος» με… ζαρτιέρες και τακούνια

 

Με  φούστα, ζαρτιέρες και τακούνια εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ. Αμβρόσιος σε τοίχους της Ξάνθης, χαρακτηριζόμενος  «Άγιος Αμβρόσιος ο Αδελφοκτόνος».  

Το  γκράφιτι σχολιάζει με τον οξύ  αυτό  τρόπο  την οργή της ΛΟΑΤΚΙ (και όχι μόνο) κοινότητας για την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για υποκίνηση μίσους, ύστερα από μήνυση πολιτών, καθώς σε άρθρο του προέτρεπε το ποίμνιό του να «φτύσει» τους ομοφυλόφιλους.

Ο Αμβρόσιος εμφανίστηκε αμετανόητος και επιθετικός στη δίκη του φτάνοντας στο πρωτοφανές σημείο να δηλώσει ότι «αν είχε ένα περίστροφο , θα το χρησιμοποιούσε για να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχύτερα».

Ωστόσο, το δικαστήριο τελικά τον κήρυξε αθώο, σε μια κίνηση πρωτοφανούς εύνοιας που ουσιαστικά προάγει τα εγκλήματα ρατσισμού και μίσους.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

 

Πηγή: www.lifo.gr