“Δοξά”στηκε στα πέναλτι! Με μπάζερ… ισοφάριση Βάσκου και εύστοχη εκτέλεση… θρίλερ Δραγανίδη η κούπα στους Προσκυνητές!!!

 

Στον πρώτο τελικό στα χρονικά που κρίθηκε στα πέναλτι, η Δόξα Προσκυνητών αναδείχθηκε κυπελλούχος ΕΠΣ Θράκης για τη σεζόν 2017-2018 μετά από έναν δραματικό σε εξέλιξη τελικό.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να ευστοχήσει με περιπετειώδη τρόπο στο… έκτο πέναλτι ο Πασχάλης Δραγανίδης και πιο πριν να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας το γκολ του Μίλερ ο Χρήστος Βάσκος.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά αλλά με την δραματική εξέλιξή του άφησε με θετική γεύση τους περίπου 2.000 θεατές που κατέκλυσαν το ΔΑΚ Κομοτηνής και συνέβαλαν παράλληλα στον φιλανθρωπικό σκοπό του τελικού, που είχε ως στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για τις ιατρικές ανάγκες νεαρής Κομοτηναίας.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 2ο λεπτό έχασε σημαντικά ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Λάζαρο Στοΐνοβιτς να κάνει ένα πολύ καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικολίτσα. Η «απάντηση» από πλευράς Προσκυνητών ήρθε στο 36ο λεπτό με το σουτ του Βάσκου να περνάει ψηλά άουτ.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 43′ που το Σιδηροχώρι άνοιξε το σκορ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ανυφαντάκη, με τον Στέφανο Μίλλερ να ξεμαρκαρίζεται έξυπνα και με καρφωτή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ και να διαμορφώνει το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Παραλίγο και του αγώνα, αλλά ο Βάσκος είχε διαφορετική γνώμη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μέχρι εκείνο το σημείο το Σιδηροχώρι είχε παγώσει έξυπνα τον ρυθμό. Ωαστόσο στο 90+3′ ο Τρίχας εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πλευρά με την μπάλα να καταλήγει στον Σιχλιμοίρη στο δεύτερο δοκάρι που με ψυχραιμία έδωσε ασίστ στον Βάσκο που από κοντά έκανε το 1-1.

Αμέσως μετά ο διαιτητής Κακουλίδης σφύριξε τη λήξη και ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες προς αυτόν και τον τέταρτο Δρακίδη από τους παράγοντες του Σιδηροχωρίου, που χαρακτήριζαν ανύπαρκτο το φάουλ από το οποίο ξεκινά η φάση του γκολ. Αποτέλεσμα ήταν να βγει σε εκείνο το σημείο, ενώ δεν έτρεχε το χρονόμετρο και μετρούσαμε αντίστροφα για την παράταση, η κόκκινη στον Πανουργιά που για καλή τύχη πάντως του Σιδηροχωρίου είχε αντικατασταθεί λίγο νωρίτερα και δεν στέρησε από παίκτη την ομάδα του. Στην διάρκεια της παράτασης δεύτερη κίτρινη και άρα κόκκινη δέχτηκε και ο Παρασκευόπουλος για να υπάρξει έτσι αποβολή και από τον άλλο πάγκο.

Στην παράταση δεν άλλαξε το σκορ και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης. Οι πρώτοι πέντε για κάθε ομάδα ευστόχησαν άπαντες, αλλά στο έκτο ο Κρασώνης του Σιφηροχωρίου νικήθηκε από τον Νικολίτσα. Ακολούθησε ο νεοεισελθών Δραγανίδης, που δεν ξεκίνησε τον αγώνα λόγω ενοχλήσεων, που με ψύχραιμη εκτέλεση και παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα να διώξει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, χάρισε το Κύπελλο στην Δόξα Προσκυνητών. Ξέφρενα ήταν τα πανηγύρια, με του πάντες να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του Νίκου Τρίχα που ολοκλήρωσε μια σπουδαία καριέρα με μια ακόμα κούπα.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Νίκος Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Πότσης, Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Κελεσίδης, Τρίχας, Δημητριάδης (78′ Καραγιαννίδης), Χακάν (99′ Δραγανίδης), Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Τσορτανίδης (55′ Παγώνης).
ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Κορωνάκης, Χατζήπαπα, Παρασκευόπουλος (68′ Μαυράκης), Μίλλερ, Λεφής, Κούτρας, Στοΐνοβιτς (90′ Αλεξακούδης), Ανυφαντάκης, Πανουργιάς (81′ Μουρατίδης), Κρασσώνης, Γάιδας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ