ΕΠΣ Θράκης: Πέρασε μπροστά ο Ερκάν! Τα κανόνια της Α’ Κατηγορίας με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου

 

Συναρπαστικό είναι και φέτος το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Θράκης όπου όλα θα κριθούν στο μαραθώνιο των πλέι οφ, με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου να βρίσκεται στην κορυφή και τον Ίασμο την πρωταθλήτρια χειμώνα Δόξα Γρατινης να ακολουθούν από κοντά, και την Ελπίδα Σαπών με τους Αγ. Θεόδωροους να είναι και αυτοί στο κόλπο του πρωταθλήματος, χωρίς να ξεχνάμε και τον Σώστη που επιθετικά με την έλευση του Βούλγαρου Γκεοργκίεφ βγαζει φωτιές. 

Καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος με την λήξη της κανονικής περιόδου με 60 τέρματα αυτή της Γρατινής, με τον Ίασμο να έχει 56, το Κόσμιο 49, και ο Σώστης με 41, και  όπως είναι επόμενο αυτό φαίνεται και στον πίνακα των σκόρερ όπου στις πρώτες θέσεις πλην του ασταμάτητου Ερκάν της Ελπίδας Σαπών που πέρασε πρωτος με την λήξη της κανονικής περιόδου αν και τραυματίστηκε και έχασε 7 αγώνες, βρίσκονται παίκτες των πρωτοπόρων ομάδων.

Συγκεκριμένα στην κορυφή βρίσκεται πλέον ο πρωην φορ του Έβρου Σουφλίου, Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Ιάσμου και Κοσμίου Ερκαν με 15 τέρματα, με τον Δημήτρη Μπόζη της Δόξας Γρατινης να μένει στα 14 τέρματα εδώ και καιρό, αφού με την έλευση του Γιώργου Δίγκα στον πάγκο έχασε την θέση βασικού που έιχε νωρίτερα.

Στα 12 βρίσκεται βρίσκεται ο πρωην επιθετικός του Κοσμίου, της Ελπίδας Σαπών, της Δόξας Προσκυνητών και πλέον του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων Στέλιος Βασιλακάκης, ενώ στα 11 έμεινε o 25χρονος πρωην επιθετικός της ομαδας Κ20 της Ξάνθης, Ελπίδας Σαπών, Ασπίδας Ξάνθης και τώρα πια αμυντικός της Δόξα Σώστη Δημήτρης Ανδρικου που ωστόσο ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε τον τελευταίο μήνα.

Τα 10 βρίσκεται ο Βασιλης Αντωνιάδης όσο έχει πλέον και ο πρωην συμπαίκτης του Σεφκετ Σελήμ ή Silo της Γρατινής, , ενω 9 τερματα έχουν ο Βαγγέλης Χατζητουλούσης του Κοσμίου και o  Διονύσης Κυριακόπουλος της Γρατινής. Με 8 τέρματα ακολουθούν οι Χρήστος Γιαννακιτζίδης του Μέγα Αλέξανδρου, Βαγγέλης Γρίβας του Σπάρτακου, ο Πατρικ Ογκουνσότο που ωστόσο συνεχίζει πλέον στην ΕΠΣ Χαλκιδικης στα Μουδανιά και ο εντυπωσιακός πρωην μεσοεπιθετικός της Μονπελιέ, Πανθρακικού, ΠΑΟΚ, Απόλλων Λεμεσού, Καβάλας Μπερτραντ Ρομπέρ που έχει ήδη 8 τέρματα σε 9 μόλις αγώνες.

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερς του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης

15 τέρματα: Αμέτ Ερκάν (Ελπίδα Σαπών)

14 τέρματα: Μπόζης (Δόξα Γρατινής)

12 τέρματα: Βασιλακάκης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων)

11 τέρματα: Ανδρίκου (Δόξα Σώστη)

10 τέρματα: Αντωνιάδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου/Δόξα Γρατινής), Σεφκέτ Σελήμ (Δόξα Γρατινής)

9 τέρματα: Χατζητουλούσης (ΠΑΟΚ Κοσμίου), Κυριακόπουλος (Δόξα Γρατινής)

8 τέρματα: Γρίβας (Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων), Γιαννακιτσίδης, Ρομπέρ (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Πάτρικ Ογκουνσότο (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου/Μουδανιά)

7 τέρματα: Βουλγαρίδης (Δόξα Σώστη), Κισσουδης (Μεσσούνη), Πάλι (Ελπίδα Σαπών), Φ. Ξενάκης (ΠΑΟΚ Κοσμίου)

6 τέρματα: Πασχάλης (Δόξα Γρατινής), Καραπάτσιος (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Μαυρόπουλος (Ορφέας Στρύμης)

5 τέρματα: Χατζίδης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής/ Δόξα Γρατινής), Παπασωτηρίου (Δόξα Σώστη), Βιόπουλος (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Μουρατίδης (Αναγέννηση Παγουρίων), Ροδουσάκης (Κομψάτος Πολυάνθου/ Ξυλαγανή), Νάνος (ΠΑΟΚ Κοσμίου), Καπλανίδης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής)