Στο Μιλάνο για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ ο Εβρίτης Γιώτης Πολυζωάκης

 

Στο Μιλάνο της Ιταλίας ξεκινά σήμερα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ που αποτελεί την τελευταία διοργάνωση της σεζόν, ένα μήνα μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσανγκ.

Στους αγώνες αυτούς μετέχει η αφρόκρεμα του αθλήματος και ανάμεσά τους ο Εβρίτης πρωταθλητής Γιώτης Πολυζωάκης, τον οποίο σύστησε στο φίλαθλο κοινό της Θράκης το ThrakiSportS πριν ένα μήνα, χάρη στην πρόκρισή του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Πολυζωάκης κατάγεται από την πλευρά του πατέρα του από το Σοφικό Έβρου, έρχεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα και στα πάτρια εδάφη για διακοπές και αγωνίζεται μαζί με την παρτενέρ του Κανβίτα Λόρενς με τα χρώματα της Γερμανίας, που αποτελεί μια από τις ισχυρές χώρες παγκοσμίως στο άθλημα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο αρκετά νεανικό ζευγάρι θεωρείται ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του αγωνίσματος του χορού στον πάγο, όπως αποδείχθηκε και με την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό της Πιονγκτσανγκ.

Πλέον για το τέλος της σεζόν φιλοδοξούν μια ακόμα συμμετοχή σε τελικό, αυτή τη φορά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η διοργάνωση διεξάγεται στο Μιλάνο μέχρι και την Κυριακή αλλά ξεκινά με άλλα αγωνίσματα, ατομικά, στα οποία δεν μετέχει ο Εβρίτης.

Τα προκριματικά του χορού στον πάγο έχουν προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής και θα υπάρχει απευθείας κάλυψη από την ΕΡΤ2. Μια μέρα μετά τα 20 κορυφαία ζευγάρια θα λάβουν μέρος στον τελικό, όπου όλοι ελπίζουν να έχουμε διπλή έστω και έμμεση συμμετοχή.

Βλέπετε, πέρα από τον Εβρίτη Γιώτη Πολυζωάκη που αγωνίζεται με τα χρώματα της Γερμανίας, στο Μιλάνο θα επιδιώξει να διατηρήσει τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας κόσμου και η καταγόμενη από την Κρήτη Γραβριέλλα Παπαδάκη, που αγωνίζεται με τον Ζερόμ Σιζερόν με τα χρώματα της Γαλλίας και πριν ένα μήνα κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Νότιας Κορέας…