Προβληματισμός στο Διδυμότειχο! Η ομάδα κερδίζει και διεκδικεί παραμονή αλλά ο κόσμος είναι απών!

 

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στις τάξεις των ανθρώπων του Διδυμοτείχου από την απουσία του κόσμου στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Αετό Ορφανού, που ήταν από τα πιο κρίσιμα της σεζόν.

Η ΑΕΔ ξεκίνησε στο πρωτάθλημα έχοντας θεωρητικά ως βασικό της ατού την έδρα της. Στην πρεμιέρα μετά από τρεις δεκαετίες σε Γ’ Εθνική απέναντι στον Νέστο Χρυσούπολης, ο κόσμος αποτελούσε 12ο παίκτη της ομάδας.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που πήραν διαρκείας και σε γενικές γραμμές ο κόσμος στήριξε την προσπάθεια, ανταποκρινόμενος στο σύνθημα “όλη η πόλη μια ομάδα”. Το γεγονός ότι η άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης, ο Σπάρτακος Διδυμοτείχου δεν κατέβασε ομάδα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ συνετέλεσε ώστε να υπάρξει αυτή η αίσθηση.

Σταδιακά όμως το μεγάλο πλεονέκτημα που όλοι νόμιζαν ότι θα ήταν η έδρα της ΑΕΔ έγινε μειονέκτημα. Όχι βέβαια λόγω του κόσμου αλλά λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου, που στέρησε αρκετούς βαθμούς από τους Εβρίτες, οι οποίοι για μεγάλο διάστημα πήγαιναν καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός αφού μπορούσαν να παίξουν πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο εκεί.

Φτάσαμε στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια όπου μετά από μια σειρά λάθη και αστοχίες που δεν είναι της ώρας να συζητηθούν, η ΑΕΔ διεκδικεί ως το τέλος της παραμονής της. Δεν εξαρτάται βέβαια αυτή μόνο από την ίδια, αλλά σε πρώτη φάση εξαρτάται από την ίδια γιατί αν δεν κερδίσει η ΑΕΔ δεν έχει νόημα να περιμένεις τα δώρα των άλλων. Και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα ανταποκρίνεται.

Μπορεί το προηγούμενο εντός έδρας να μην έγινε στο Διδυμότειχο αλλά να μετακόμισε στην Αλεξανδρούπολη λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ωστόσο η ομάδα με ένα ντεμαράζ νικών και γενικά επιτυχιών κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα και να διεκδικεί απέναντι στον Ορφέα Ξάνθης την παραμονή. Για καλή τύχη της ΑΕΔ τα δυο τελευταία παιχνίδια είναι εντός έδρας σε αντίθεση με τον Ορφέα που παίζει εκτός.

Θα περίμενε κανείς σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, ο κόσμος να σταθεί στο πλευρό της προσπάθειας και να αποτελέσει τον 12ο παίκτη, όπως τις πρώτες αγωνιστικές. Όπως όμως μαρτυρά και η φωτογραφία, στο ματς τελικό της περασμένης Κυριακής με το Ορφάνι, όπου αν δεν κέρδιζαν οι Εβρίτες θα υποβιβάζονταν από τώρα, ο κόσμος μάλλον γύρισε την πλάτη στην προσπάθεια.

«Ελπίζω την τελευταία αγωνιστική να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί αν το σκεφτείτε καλά, το ποδόσφαιρο για τον κόσμο παίζεται, αν δεν έρχεται αυτός στο γήπεδο, τότε ποιος ο λόγος να παίζουμε;», είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Κυριακής εμφανώς προβληματισμένος από την εικόνα του άδειου γηπέδου του Διδυμοτείχου ο προπονητής της ομάδας Κρίστο Τελκίνσκι.

Ισως λόγω του τσιμπημένου εισιτηρίου, όπως μετέφερε στο ThrakiSportS κόσμος από την Πόλη των Κάστρων, αρκετοί φίλαθλοι δεν πήγαν την Κυριακή στο γήπεδο. Όμως η τιμή δεν έχει αλλάξει! Ίδια ήταν και στην αρχή της σεζόν, ίδια ήταν και πέρυσι όταν στους αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ερασιτεχνών το γήπεδο γέμιζε ακόμα και τις εργάσιμες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τελκίνσκι είπε την μεγάλη αλήθεια. Το ποδόσφαιρο παίζεται για τον κόσμο. Αν αυτός δεν στηρίξει την προσπάθεια και δεν βρεθεί μαζικά την μεθεπόμενη Κυριακή στο γήπεδο για να στηρίξει την προσπάθεια παραμονής στην Γ’ Εθνική, που δεν είναι και απίθανο σενάριο, τότε ενδεχομένως και οι λίγοι παράγοντες που τρέχουν διοικητικά και οικονομικά τον σύλλογο επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου…