Αρχική Μπάσκετ Ροδόπουλος, Μολυβδάς, Λεμονίδης και Κοκκινόπουλος παρουσία Μαρκόπουλου δίδαξαν μπάσκετ στην Κομοτηνή στη...

Ροδόπουλος, Μολυβδάς, Λεμονίδης και Κοκκινόπουλος παρουσία Μαρκόπουλου δίδαξαν μπάσκετ στην Κομοτηνή στη μνήμη του Αλέκου Καρυπίδη (+photos)

 

Ο Αλέκος Καρυπίδης υπήρξε πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος, προπονητής του ΓΑΣ “Κομοτηνή”, καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ιδρυτής της ομάδας του Δημοκριτείου.

Απεβίωσε πριν ένα χρόνο, σε ηλικία 56 χρονών και η σύζυγος του παρέλαβε τιμητική πλακέτα από το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, στο περιθώριο του σεμιναρίου που διοργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Κομοτηνή.

Στο σεμινάριο δίδαξε ο δάσκαλος Θόδωρος Ροδόπουλος αλλά και άλλοι σημαντικοί προπονητές, όπως ο Θανάσης Μολυβδάς αλλά και οι “δικοί μας” Σωτήτης Κοκκινόπουλος του κυπελλούχου πλέον Λεύκιππου Ξάνθης και Νεοκλής Λεμονίδης του ΓΑΣ Κομοτηνή, ενώ βρέθηκε και ο πρωην προπονητής, Αρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή και ΑΕΚ Σούλης Μαρκόπουλος.

Συμμετείχαν πάνω από 80 προπονητές αλλά και μελλοντικοί προπονητές – φοιτητές της ειδικότητας καλαθοσφαίρισης του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Αναλυτικά το πρόγραμμα και το τι δίδαξε ο καθένας από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο προπονητές:

ΜΟΛΥΒΔΑΣ – ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΜΥΝΑ ΖΩΝΗΣ 3-2
ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – HANDOFFOFFENSE

ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ – TRANSITION OFFENSE στο LOW POST
ΜΟΛΥΒΔΑΣ – ΑΝΑΛΥΣΗ SCOUTING
ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – PRESS DEFENSE