Έκπληξη η προηγούμενη φορά που καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ αγώνας στο «Φώτης Κοσμάς»

 

Όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα, από την ΕΡΤ 3 θα υπάρχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και την Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων, που αποτελεί το σουπερ καπ στο πρωτάθλημα των αστυνομικών φέρνοντας αντιμέτωπους τους τροπαιούχος σε νότο και βορρά.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η κρατική τηλεόραση και γενικά οποιοδήποτε κανάλι ελεύθερης λήψης και πανελλαδικής εμβέλειας μεταδίδει έναν αγώνα από το Φώτης Κοσμάς και γενικά την Αλεξανδρούπολη, αφού είναι αλήθεια ότι φέτος παρά τις προσδοκίες, ακόμα η ΕΡΤ δεν έχει έρθει για να μεταδώσει αγώνα του Εθνικού στο βόλεϊ. Ποια ήταν όμως η προηγούμενη φορά που υπήρχε απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από το Φώτης Κοσμάς και γενικά την Αλεξανδρούπολη σε αθλητικό γεγονός.

Δυστυχώς δεν ήταν ούτε καν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τα προηγούμενα χρόνια, ούτε κάποιος αγώνας ποδοσφαιρικός από τους ουκ ολίγους που έχουν φιλοξενηθεί. Το ThrakiSportS έψαξε τα κιτάπια του και αν δεν κάνουμε μεγάλο λάθος (δεκτή κάθε πιθανή παρατήρηση που μπορεί να μας διαφεύγει), για να βρούμε το προηγούμενο αθλητικό γεγονός που μεταδόθηκε από ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι μπορούμε να το εντοπίσουμε πάλι Μάρτιο αλλά του… 2009, δηλαδή 9 χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον επίσημο αγώνα που είχε δώσει για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου ράγκμπι η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι της Ελλάδος με αντίπαλο την αντίστοιχη της Βουλγαρίας. Σε εκείνο το παιχνίδι περίπου 5.000 άτομα είχαν σπεύσει στο Δημοτικό Στάδιο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα του άγνωστου στους περισσότερους αθλήματος, στον οποίο η Ελλάδα συνέτριψε την Βουλγαρία με σκορ 43-18. Τότε λοιπόν, όπως είχε γράψει και σε περσινό αφιέρωμα το ThrakiSportS, είχε έρθει και πάλι συνεργείο της ΕΡΤ στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Ο αγώνας είχε μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1  μέσα από την αθλητική εκπομπή «Κερκίδα του Σαββάτου» με περιγραφή από τα θεωρεία του γηπέδου  Φώτης Κοσμάς του Νίκου Τσώνη, φωνής ιδιαίτερα γνωστής σε όλους αφού ακόμα και σήμερα, έχοντας συμπληρώσει πλέον πάνω από 35 χρόνια, μεταδίδει για λογαριασμό της ΕΡΤ κυρίως τους αγώνες στίβου σε Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχοντας καλύψει και πάρα πολλούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην φωτογραφία της “Γραφικής Παλιάς Αλεξανδρούπολης” διακρίνονται πάνω αριστερά και οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί στα δημοσιογραφικά θεωρεία του “Φώτης Κοσμάς” τότε, καθώς φυσικά και η κατάμεστη κερκίδα με τους επισήμους, ανάμεσα στους οποίους διακρίνονται και οι θρακιώτες παλαίμαχοι πλέον πρωταθλητές του στίβου Κώστας Γκατσιούδης και Άγγελος Παυλακάκης, οι οποίοι είχαν τιμηθεί για την προσφορά τους στον αθλητισμό από την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι.