Προπονήσεις σε… σχολικά γυμναστήρια στην στεριά ελλείψει κολυμβητηρίου ξεκίνησε ο Νηρέας Ορεστιάδας

 

Η κολύμβηση είναι το κατεξοχήν  άθλημα που χρειάζεται νερό, είτε στην θάλασσα είτε σε πισίνα. Τι μπορεί να κάνει όμως ένας κολυμβητικός σύλλογος όταν απέχει πάνω από 100 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη παραλία, ενώ του έχουν βάλει λουκέτο στο κολυμβητήριό του;

Την απάντηση δίνει ο Νηρέας Ορεστιάδας, που όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS κάποια τμήματά του σπεύδουν μια με δυο φορές την εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και η πιο κοντινή Αδριανούπολη που πήγαινε παλιότερα έχει απορριφθεί εσχάτως λόγω της ελληνοτουρκικής κρίσης και ιδίως της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών.

Ο Νηρέας λοιπόν ξεκίνησε και… ξηρές προπονήσεις, όπως τις ονομάζει, που γίνονται σε κλειστά γυμναστήρια σχολείων της Ορεστιάδας. Οι προπονήσεις στοχεύουν στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών και κυρίως στο να παραμείνουν στο άθλημα αφού ο μεγάλος κίνδυνος με κλειστό το κολυμβητήριο για πάνω από ένα μήνα είναι να το εγκαταλείψουν.

Ο Νηρέας Ορεστιάδας εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Κανονικά συνεχίζονται οι ξηρές προπονήσεις των τμημάτων της Ακαδημίας και της Προαγωνιστικής ομάδας, στο 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας.

Οι προπονήσεις έχουν ως στόχο τη διατήρηση και βελτίωση της Φυσικής κατάστασης των παιδιών μέσα από παιδαγωγικά ομαδικά παιχνίδια και σκυταλοδρομίες.

Οι δεξιότητες που εκτελούνται αναπτύσσουν και ενισχύουν την συνεργασία , την ομαδικότητα, την ταχύτητα , την Ισσοροπία , την ιδιοδεκτικότητα , την αλτικότητα , την ευκινησία και την δύναμη των παιδιών !

Για τις μέρες και ώρες των προπονήσεων οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στους υπεύθυνους προπονητές :

Για τις Ακαδημίες : Νικολαίδης Δημήτριος 6945919034

Για την Προαγωνιστική : Μιρμιγκίδης Ιωάννης 6943668517

Ευχαριστούμε πολύ την σχολική επιτροπή Π.Ε του Δήμου Ορεστιάδας και τους Διευθυντές των σχολείων (7ου & 8ου )για την παραχώρηση των χώρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ομάδας».