Volley League: 10 tips για τον «τελικό παραμονής» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κόντρα στην Χαλκίδα (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Σούπερ ντέρμπι που ίσως κρίνει μία ολόκληρη σεζόν για μία από τις δύο ομάδες θα γίνει νωρις το απόγευμα στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος της Αλεξανδρούπολης καθώς ο τοπικός Εθνικός θα υποδεχτεί τον Ηρακλή Χαλκίδας με τον στόχο της νίκης να είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες.

Πρόκειται μια από τις πιο κομβικές αναμετρήσεις της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Volley League και όπως κάνει πριν από κάθε τόσο σημαντικό αγώνα, το ThrakiSportS παρουσιάζει δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στο Κλειστό της πρωτεύουσας του Έβρου για να την παρακολουθήσετε και να στηρίξετε την ομάδα της Θράκης.

1. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 23 βαθμούς, έναντι 27 βαθμών του Ηρακλή Χαλκίδας. Συνεπώς η ομάδα του Έβρου με τρίποντο θα πλησιάσει στον πόντο τον Ηρακλή και θεωρητικά τουλάχιστον θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες ακόμα και για είσοδο στην 8αδα, αν και αυτό εξαρτάται κυρίως από τα άλλα αποτελέσματα που δεν είναι στο χέρι του να εξασφαλίσει. Σε μεγάλο βαθμό όμως, αν ο Εθνικός νικήσει τον Ηρακλή Χαλκίδας είναι πολύ πιθανό να τον παρασύρει στα πλέι άουτ.

2. Το σημαντικότερο κίνητρο για τους παίκτες του Μουστακίδη είναι ότι με νίκη, είναι πολύ πιθανό να  δημιουργηθεί διαφορά άνω των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε να έχει βαθμολογικό πλεονέκτημα σε περίπτωση που οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα πλέι άουτ. Ο Εθνικός τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται στην Σύρο η οποία σήμερα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει για τελευταία αγωνιστική στου Ρέντη τον Ολυμπιακό. Αν καταφέρει διαφορά άνω των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό ο Εθνικός, θα έχει πλεονέκτημα δύο πόντων στα πλέι άουτ ενώ αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα.

3. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετράει τρεις νίκες στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Παναχαϊκή και Εθνικό Πειραιώς αποδεικνύοντας πως η μεγάλη του δύναμη είναι η έδρα, η οποία είχε αποδειχθεί αδύναμος κρίκος σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Οι ιθύνοντες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ελπίζουν στην αθρόα προσέλευση του κόσμου ώστε να ενισχυθεί το σύνολο του Μουστακίδη αλλά και το ταμείο της ομάδας μέσα από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν.

4. Εάν νικήσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πιθανότατα να παίξει μεγάλο ρόλο και το σκορ διότι θα υπάρξει ενδεχόμενο περίπτωσης ισοβαθμίας στο τέλος της κανονικής περιόδου. Για αυτό καλό είναι να θυμόμαστε ότι στον πρώτο γύρο, παραμονές Χριστουγέννων, ο Ηρακλής Χαλκίδας νίκησε με 3-1 σετ και πόντους 102-87.

5. Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε στην ιστοσελίδα της Volley League: «Με εξαίρεση τον Χριστόφα που δίνει αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει το διάστρεμμα στο πόδι είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τον Ηρακλή. Δε ασχολούμαστε με τον αντίπαλο μας. Σίγουρα η παρουσία του Μότα θα είναι σημαντική. Είμαστε προετοιμασμένοι, ήρεμοι και έτοιμοι ψυχολογικά για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είναι κομβικός αγώνας και αν πάρουμε το τρίποντο θα μιλήσουμε με άλλα δεδομένα».

6. Τελικός πλέι οφ είναι η αναμέτρηση για τον Ηρακλή Χαλκίδας. Η ομάδα της Εύβοιας έχει το πλεονέκτημα στην τετραπλή ισοβαθμία που υπάρχει στην 6η θέση και με ενδεχόμενο τρίποντο στην Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά κλειδώνει την 8αδα έχοντας μάλιστα τελευταία αγωνιστική τη Νίκη Αιγινίου στην έδρα της.

7. Ωστόσο οι Ευβοιώτες, που αποτελούν την πρώην ομάδα του Γρηγόρη Κοντοστάθη, έχουν αρνητικό σερί στον δεύτερο γύρο με έξι σερί ήττες στο πρωτάθλημα και αν προστεθούν οι ήττες σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, μιλάμε για οκτώ σερί ήττες. Αν έρθει η ένατη τότε ενδεχομένως θα μπλέξουν για τα καλά. Για αυτό και γνωρίζουν ότι η δική τους παραμονή περνά από την Αλεξανδρούπολη, είτε με νίκη τώρα είτε αν δεν έρθει τώρα, αμέσως μετά στα πλέι άουτ που θα ακολουθήσουν και στα οποία είναι πιθανό να βρεθούν αν δεν κερδίσουν σήμερα.

8. Το μεγάλο ζητούμενο για τον Ηρακλή Χαλκίδας είναι η συμμετοχή του Βραζιλιάνου ακραίου Μότα ο οποίος χτύπησε στο γόνατο στον αγώνα με τον Φοίνικα Σύρου για το Λιγκ Καπ πριν δέκα μέρες και απουσίασε και από τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Ηρακλής γνώρισε την ήττα στην Χαλκίδα με 3-0 σετ.

9. Η ομάδα του Ηρακλή Χαλκίδας έφτασε το Σάββατο στην Θράκη και μάλιστα το βράδυ του Σαββάτου προπονήθηκε στο Πανεπιστημιακό Κλειστό Γυμναστήριο της γειτονικής Κομοτηνής, σε συνεννόηση με την τοπική ΑΕ Κομοτηνής, ελλείψει ελεύθερου χώρου στην Αλεξανδρούπολη.

10. Σε τρία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα ανεξαρτήτως έδρας, ο Εθνικός μετράει πέρυσι δυο νίκες και ο Ηρακλής Χαλκίδας  μία, στον πρώτο γύρο. Το ματς ξεκινά στις 17:00, κοινή ώρα έναρξης όλων των αγώνων σήμερα, με το ματς Παναθηναϊκός – Φόινικας Σύρου στην Κυψέλη αλλά και τα Νίκη Αιγινίου – ΠΑΟΚ, Ηρακλής – Εθνικός Πειραιά και Κηφισιά – Παμβοχαϊκός να συμπληρώνουν το πρόγραμμα. Χθες ο Ολυμπιακός επικράτηση με 3-0 άνετα της ουραγού Παναχαϊκής.