Μετά το χρυσό του Πετρούνια, στο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μπακού και η Καβαλιώτισσα Ιωάννα Ξουλόγη

 

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε στον τελικό των ασκήσεων εδάφους για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο AGF Trophy που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν κέρδισε η Ιωάννα Ξουλόγη.

Η Ξουλόγη, που κατάγεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα από τη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 12.733 βαθμούς, μια ημέρα μετά το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους. Το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους κιατέκτησε η Κροάτισσα, Ανα Ντέρεκ.

Νωρίτερα, η Ιωάννα Ξουλόγη ήταν τέταρτη στον τελικό της δοκού ισορροπίας, με 12,000 βαθμούς, αλλά στο έδαφος ήταν εκπληκτική και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, χαρίζοντας το δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα. Είχε προηγηθεί το χρυσό του άρχοντα των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια που είχε αναδειχθεί νικητής το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Άνα Ντέρεκ από την Κροατία με 13,533 και το χάλκινο η Ντεμέτ Μουτλού από την Τουρκία με 12,566. Νωρίτερα στη δοκό ισορροπίας η Ιωάννα Ξουλόγη ήρθε 4η με 12,000 βαθμούς και η 16χρονη Εβελίνα Μάγια 7η με 11,700. Πρώτευσε η Σουάν Λούο (κίνα) με 13,400 και ακολούθησαν η Ζιάκι Λιού (Κίνα) με 12.933 και η Οκσάνα Χουσοβίτινα (Ουζμπεκιστάν) με 12,866. Στον τελικό του εδάφους, η Μάγια κατέκτησε την 5η θέση με 12,566 βαθμούς.

Η Ιωάννα Ξουλόγη πανηγύρισε στη «Milli Gimnastika Arenasi» του Μπακού την σπουδαιότερη διάκριση της καριέρας της, κερδίζοντας το μετάλλιο που ποθούσε και διεκδικούσε εδώ και χρόνια. Η 24χρονη Ελληνίδα είχε τερματίσει 3η στον προκριματικό της Παρασκευής (16/03), δείχνοντας ότι αυτή τη φορά δεν ήταν διατεθειμένη να χάσει το μετάλλιο που της είχε ξεφύγει οριακά στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, όταν είχε καταταγεί 4η στο ίδιο αγώνισμα.

Με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της Ιωάννας Ξουλόγη, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης της έδωσε πολλά συγχαρητήρια και αναφέρθηκε στην περηφάνια του Δήμου που το βράδυ του Σαββάτου εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση και για την ανάδειξη του ΓΣ Ελευθερούπολης ως πρωταθλητή ΕΞΑΣΑΜΑΘ Εφήβων, μετά την επικράτησή του στον τελικό επί τηες Ασπίδας Ξάνθης.

«Συγχαρητήρια στην Ιωάννα Ξουλόγη για τις μεγάλες της διακρίσειςστο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης “AGF Trophy” στο Μπακού και την κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στις ασκήσεις εδάφους. Ο δήμος Παγγαίου είναι υπερήφανος για τη μεγάλη αθλήτρια. Ξεχωριστή τιμή για μας ήταν η βράβευση της στον γιορτή του αθλητισμού το περασμένο καλοκαίρι στη Νέα Ηρακλείτσα. Ιωάννα σε ευχαριστούμε», είπε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.