Γ’ Εθνική: Με γκολάρα του «Ξαντό» ο Ορφέας έβγαλε ψυχή και πήρε σημαντικό βαθμό στη Καβάλα

 

Ο Ορφέας Ξάνθης πήρε βαθμό ψυχολογίας ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, στην Καβάλα, αφού παρά το γεγονός πως σχεδόν σε όλο τον αγώνα έπαιζε με παίκτη λιγότερο και βρέθηκε να χάνει με 2-0, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με γκολάρα του «Ξάντο».

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή, μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι, που στην αρχή δεν είχε πάρα πολλές φάσεις, όμως βρέθηκε στο 20΄ από μια περίεργη φάση να χάνει, ενώ λίγο αργότερα έγινε και το 2-0 για τους γηπεδούχους. Κάπου εκεί οι περισσότεροι θα περίμεναν το παιχνίδι να έχει τελειώσει, κι όμως ακόμα και με παίκτη λιγότερο ο Ορφέας δε τα παράτησε ούτε στιγμή, και κατάφερε στις καθυστερήσεις τελικά να ισοφαρίσει με γκολάρα του Ξαντινίδη (φωτό και στοιχεία από την «Πρωινή» και τον Τάσο Πατσίδη) και να αποδράσει από την Καβάλα με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στην ουσία, η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης ήταν και το γκολ της Καβάλας στο 20′, όταν ο Βαλαβανόπουλος έκανε ένα πλασέ που απέκρουσε αρχικά με δυσκολία ο Γιάννης Ρούφος, κάτι το οποίο δε μπόρεσε να κάνει όμως και στη συνέχεια, όταν ο Αδαμάκης με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του. Αμέσως μετά το γκολ, όμως, δεν έλειψαν και τα «παρατράγουρδα»…

Συγκεκριμένα η ομάδα του Ορφέα διαμαρτυρήθηκε πως οι γηπεδούχοι στη φάση του γκολ δε τήρησαν το «fair play», και προκλήθηκε μία ένταση εντός του αγωνιστικού χώρου, στον οποίο εισήλθαν ακόμα και από τους δύο πάγκους. Έτσι ο διαιτητής, όταν ηρέμησαν τα πνεύματα απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον Ηλία Μακράκη, αφήνοντας τον Ορφέα με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα, αλλά και τον γυμναστή του ΑΟΚ, Γιώργο Γουνελά.

Στο 34′ ο Πασχαλάκης είχε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει για τον Ορφέα, όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο πλασέ του, και στην συνέχεια της φάσης, η ομάδα του το πλήρωσε. Οι γηπεδούχοι έφυγαν στη κόντρα, με τον Παπαδόπουλο να βρίσκει ωραία τον Ξόμπλιο, ο οποίος με προσποίηση και ωραίο σουτ έγραψε το 2-0. Βέβαια η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή ούτε τότε τα παράτησε, και τελικά κατάφερε να μειώσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν στο 39′ ο Τορομανίδης εκτέλεσε απευθείας με συρτό σουτ, ένα φάουλ και διαμόρφωσε το 2-1.

Στην επανάληψη, η Καβάλα είχε τις φάσεις, όμως ο Ορφέας συνέχισε να πιέζει. Στο 51′ ο Βαλαβανόπουλος έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, και τράνταξε τη συμβολή των δοκών του Γιάννη Ρούφου, με τους γηπεδούχους να απειλούν εκ νέου στο 54′ και στο 60′ με τις ευκαιρίες των Αδαμάκη και Πάλλα, που όμως απέκρουσε ο Ρούφος.

Κι εκεί που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ήρθε ο Κώστας Ξαντινίδης και έγινε η «χρυσή αλλαγή» του Μπάμπη Χατζημεστή, όταν στο 89′ μετά από κεφαλιά πάσα του Βασίλη Μαλαδένη, έπιασε ένα σουτ – βολίδα και νίκησε τον Παγκάκη για να φέρει το ματς στα ίσα και να δώσει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

ΑΟΚ: Παγκάκης, Μπλιός (83′ Παυλίδης), Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ξόμπλιος, Πάλλας (60′ Κέρθι), Αδαμάκης (60′ Θωμαϊδης), Βαλαβανόπουλος (83′ Χατζηκυριάκου).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τσαμπάζ, Κατρανίτσας, Μαλαδένης, Μακράκης,  Μαυρόπουλος, Β. Καραγκιόζης, Μπουνταγκίδης (83′ Ζυκολάρης), Χιντ Ιμέρ (75′ Χατζηπαππάς), Τορομανίδης (58′ Μουμίνογλου), Πασχαλάκης (64′ Ξαντινίδης).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ