ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ώρα στέψης για Λεύκιππο ή Δημοκρίτειο! Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου (12:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Έφτασε η ημέρα του μεγάλου τελικού στο Κύπελλο Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, μια διοργάνωση που ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και μετρά ήδη 14 χρόνια.

Μόλις για τρίτη φορά το τρόπαιο θα κατακτήσει ομάδα της Θράκης αφού μόλις για δεύτερη φορά στα χρονικά φτάνουν στον τελικό δύο ομάδες από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα.

Φαβορί θεωρείται ο Λεύκιππος Ξάνθης, ομάδα που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και κατάφερε λειτουργώντας σε επαγγελματικά πρότυπα να αποτελεί φέτος το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στα εθνικά πρωταθλήματα.

Έχοντας προπονητή τον Σωτήρη Κοκκινόπουλο, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές αφού αποχαιρέτησε τον πατέρα του, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έρχεται στην Κομοτηνή για να αντιμετωπίσει το Δημοκρίτειο.

Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός για τον Λεύκιππο που είχε καταφέρει και στην περσινή διοργάνωση να φτάσει στον τελικό αλλά σε εκείνον είχε ηττηθεί από την Ελευθερούπολη. Φέτος φιλοδοξεί να κατακτήσει το πρώτο του τρόπαιο.

Μπορεί ο Λεύκιππος να είναι φαβορί, ωστόσο ο τελικός κρύβει πάντοτε εκπλήξεις και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει το Δημοκρίτειο Κομοτηνής, έχοντας μεταξύ άλλων και το πλεονέκτημα της ισχυρής έδρας που θα έχει με την παρουσία των φοιτητών του.

Η παρακαταθήκη που άφησε ο «δάσκαλος» Αλέκος Καρυπίδης, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την συγκεκριμένη ομάδα, συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία, με την Δήμητρα Δόλωμα να είναι στο τιμόνι και να έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο που κάθε άλλο παρά μπορεί να υποτιμά κάποιος.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Δημοκρίτειο, που λόγω έλλειψης αναπτυξιακών τμημάτων έχει τιμωρία -2 βαθμών στο πρωτάθλημα, κατάφερε να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας στον Ανατολικό Όμιλο του Πρωταθλήματος, πίσω από τον Λεύκιππο.

Κατά τεκμήριο πρόκειται λοιπόν για τις δυο πιο ισχυρές ομάδες της Θράκης που διασταυρώνουν τα ξίφη τους για ένα τρόπαιο στο ΔΑΚ Κομοτηνής, μόνιμη έδρα εδώ και δύο χρόνια των τελικών του Κυπέλλου, από τότε που πήρε το όνομα Τάσος Χαραλαμπίδης στη μνήμη του Κομοτηναίου σπουδαίου παράγοντα, επί χρόνια εκπροσώπου της περιοχής στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ.

Η αναμέτρηση έχει οριστεί φέτος για δεύτερη χρονιά σε ώρα… Ισπανίας, αφού θα ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι και μάλιστα η ΚΕΔ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ όρισε τριπλέτα διαιτητών και όχι ντουέτο, όλων από την Ανατολική Μακεδονία (Μπήτης, Ξενικάκης, Δημάδης).

Όπως παραδοσιακά κάνει το ThrakiSportS τα τελευταία χρόνια, η αναμέτρηση θα έχει απευθείας κάλυψη από την ιστοσελίδα μας, πόσω μάλλον φέτος που φιναλίστ είναι δυο ομάδες της Θράκης και θα έρθει το τρόπαιο για μόλις τρίτη φορά στον θεσμό στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα, μετά τις κατακτήσεις της πρώτης διοργάνωσης από τον Αρίωνα Ξάνθης το 2005 και της τέταρτης το 2008 απο τη Θύελλα Φερών.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΣΑΜΑΘ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ