ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Η πορεία Λεύκιππου Ξάνθης και Δημοκριτείου Κομοτηνής μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου

 

Ο Λεύκιππος Ξάνθης και το Δημοκρίτειο Κομοτηνής αναμετρούνται το μεσημέρι της Κυριακής στον 14ο τελικό του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ και μια από τις δυο σχετικά καινούριες ομάδες θα γίνει η τρίτη από την Θράκη που θα κατακτήσει το τρόπαιο, το οποίο συνήθως κατέληγε σε καβαλιώτικα χέρια.

Το ThrakiSportS στο πλαίσιο της σειράς των αφιερωμάτων του ενόψει του τελικού, σας θυμίζει πως έφτασαν σε αυτόν.

Ο Λεύκιππος στον πρώτο γύρο απέκλεισε εντός έδρας τον Ηρακλή Καβάλας κερδίζοντάς τον στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη με 77-41. Εξίσου επιβλητική η νίκη του και επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης μια εβδομάδα μετά για την δεύτερη φάση με 79-39 και πάλι στο Αμοιρίδειο της Ξάνθης. Για την τρίτη φάση, πάντα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Λεύκιππος που δεν χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι του, επιβλήθηκε του Αστέρα Καβάλας με 78-59. Ετσι πέρασε στα ημιτελικά που μετά από ένα παιχνίδι που αναβλήθηκε για διάφορους λόγους δυο φορές, νίκησε στις 28 Φεβρουαρίου τον ΚΑΟ Δράμας με 73-56 και πέρασε για δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη φορά στην ιστορία του στον τελικό της διοργάνωσης.

 

Από την άλλη πλευρά, ο ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής ήταν ο σύλλογος που στάθηκε τυχερός στην κλήρωση αφού χρειάστηκε να δώσει ένα παιχνίδι λιγότερο για να φτάσει στον τελικό. Στα πρώτα δύο παιχνίδια που είχε φιλοξενήσει στο κλειστό γυμναστήριο της πρωτεύουσας της Ροδόπης το Δημοκρίτειο απέκλεισε αρχικά την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης με 78-38 και στην συνέχεια την Φιλία Ορεστιάδας με 81-56. Προκρίθηκε έτσι στα ημιτελικά και αντιμετώπισε από τον όμιλο της Ανατολικής Μακεδονίας την εφηβική ομάδα του Ορφέα Νέου Σκοπού στις Σέρρες, την οποία και λύγισε με 65-40. Το Δημοκρίτειο Κομοτηνής προκρίθηκε έτσι στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για πρώτη φορά στην ιστορία του.