ΕΠΣ Θράκης: Πλησιάζει την κορυφή των σκόρερ και τον Μπόζη ο Ερκάν! Τα «κανόνια» της Α’ Κατηγορίας

 

Συναρπαστικό αναμένεται και φέτος το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Θράκης με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και τον ΠΑΟΚ Κοσμίου να βρίσκονται στην κορυφή και την πρωταθλήτρια χειμώνα Δόξα Γρατινης να ακολουθεί από κοντά, με την Ελπίδα Σαπών και τους Αγ. Θεόδωροους να είναι στο κόλπο του πρωταθλήματος, όπου όλα θα κριθούν στα πλεί οφ.

Καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος με 57 τέρματα μέχρι στιγμής αυτή της Γρατινής, με τον Ίασμο να έχει 53 και το Κόσμιο 46, και όπως είναι επόμενο αυτό φαίνεται και στον πίνακα των σκόρερ όπου στις πρώτες θέσεις ξεχωρίζουν παίκτες των ομάδων αυτών συν τον Ερκάν της Ελπίδας Σαπών που τραυματίστηκε και έχασε 7 αγώνες, ωστόσο με την επιστροφή του έδειξε οτι δεν ξέχασε την τέχνη του σκοραρίσματος και είναι ασταμάτητος.

Συγκεκριμένα στην κορυφή βρίσκεται ο συνήθης ύποπτος και πάντα στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια Δημήτρης Μπόζης της Δόξας Γρατινης με 14 τέρματα, και πλέον με ένα λιγότερο βρίσκεται με 13 ο Ερκάν.

Στα 12 βρίσκεται με ντεμαραζ στο β’ γύρο ο πρωην επιθετικός του Κοσμίου, της Ελπίδας Σαπών, της Δόξας Προσκυνητών και πλέον του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων Στέλιος Βασιλακάκης, ενώ στα 11 έμεινε o 25χρονος πρωην επιθετικός της ομαδας Κ20 της Ξάνθης, Ελπίδας Σαπών, Ασπίδας Ξάνθης και τώρα της Δόξα Σώστη Δημήτρης Ανδρικου που ωστόσο τα τελευταία χρόνια γύρισε στην άμυνα.

Τα 10 έφτασε ο Βασιλης Αντωνιάδης, ενω 9 τερματα έχουν ο Βαγγέλης Χατζητουλούσης του Κοσμίου, και ο Σεφκετ Σελήμ της Γρατινής, και 8 οι Διονύσης Κυριακόπουλο της Γρατινής, ο Χρήστος Γιαννακιτζίδης του Μέγα Αλέξανδρου και ο Πατρικ Ογκουνσότο που ωστόσο συνεχίζει πλέον στην ΕΠΣ Χαλκιδικης.

Εντυπωσιακός είναι ο πρωην μεσοεπιθετικός της Μονπελιέ, Πανθρακικού, ΠΑΟΚ, Απόλλων Λεμεσού, Καβάλας Μπερτραντ Ρομπέρ που έχει ήδη 7 τέρματα σε 7 αγώνες.

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερς του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης

14 τέρματα: Μπόζης (Δόξα Γρατινής)

13 τέρματα: Αμέτ Ερκάν (Ελπίδα Σαπών),

12 τέρματα: Βασιλακάκης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων)

11 τέρματα: Ανδρίκου (Δόξα Σώστη)

10 τέρματα: Αντωνιάδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου/Δόξα Γρατινής),

9 τέρματα: Χατζητουλούσης (ΠΑΟΚ Κοσμίου), Σεφκέτ Σελήμ (Δόξα Γρατινής)

8 τέρματα:  Γιαννακιτσίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Σεφκέτ Σελήμ, Κυριακόπουλος (Δόξα Γρατινής), Πάτρικ Ογκουνσότο (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου/Μουδανιά)

7 τέρματα:  Ρομπέρ (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Κισσουδης (Μεσσούνη), Φ. Ξενάκης (ΠΑΟΚ Κοσμίου)

6 τέρματα:  Γρίβας (Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων), Πάλι (Ελπίδα Σαπών), Πασχάλης (Δόξα Γρατινής)

5 τέρματα: Χατζίδης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής/ Δόξα Γρατινής), Βιόπουλος, Καραπάτσιος (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Μουρατίδης (Αναγέννηση Παγουρίων), Ροδουσάκης (Κομψάτος Πολυάνθου/ Ξυλαγανή), Νάνος (ΠΑΟΚ Κοσμίου), Καπλανίδης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής)