Α2 Ανδρών: Τα σενάρια παραμονής για ΓΕ Αλεξανδρούπολης, Άρη και Σέρρες μια αγωνιστική πριν το φινάλε

 

Μια αγωνιστική απομένει στον 1ο υποόμιλο του Βορρά στην Α2 Kατηγορία και πλέον  «φουντώνει» για τα καλά η μάχη της παραμονής για τα πλέι άουτ ιδίως μετα τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Σε αυτά μετά και τον υποβιβασμό του ΑΟ Ορεστιάδας μετά από 8 χρόνια στο τοπικό της ΕΣΠΕΘΡ, τρεις ομάδες – η ΓΕ Αλεξανδρούπολης, ο ΑΟ Σερρών και ο άλλοτε πρωταθλητής Άρης – θα παλέψουν για την παραμονή με Σερρες και Άρη να έχουν πολλές πιθανότητες για την πρώτη θέση των πλέι άουτ που οδηγεί σε σίγουρη παραμονή και την ΓΕΑ ελάχιστες, αρκετες ωστόσο που θα την φερουν στην δεύτερη θεση που υπο προυποθέσεις οδηγεί στην σωτηρία μέσω μπαραζ πιθανότατα με τον άλλο του 2ο υποομίλου τον Μακεδονικό.

Και μιλάμε για την πρώτη θέση, αφού και η δεύτερη οδηγεί στην παραμονή μόνο εαν παραμείνει και την νέα χρονιά στην Volley League η Νίκη Αιγινίου ή o Εθνικός Αλεξανδρούπολης πράγμα που αυτή την στιγμή δεν είναι καθόλου σίγουρο μετά την απίστευτη άνοδο του Παναθηναϊκού τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά την νικη του Άρη επί της ΓΕΑ στην Μίκρα, όλα θα κριθούν για τους Εβρίτες στον αγώνα με τον ΑΟ Σερρών στο “Μιχάλης Παρασκευοπουλος”. Εαν κερδίσουν με καθαρό σκορ 3-0 και 3-1 “καπαρώνουν” σίγουρα την δευτερη θέση φτανοντας τους 14 βαθμούς με τους Σερραίους να υποβιβαζονται και ελπίζουν σε νικη του υποβιβασμενου ΑΟ Ορεστιάδας επί του Αρη ώστε να κατακτήσουν αυτοί την πρωτη θεση που οδηγεί σε σίγουρη σωτηρία. Εαν ωστόσο χασουν ο ΑΟ Σερρών κατακτά την πρωτη θεση και η ΓΕΑ υποβιβαζεται στην ΕΣΠΕΘΡ.

Το πρόγραμμα των 3 μονομάχων της παραμονής μια αγωνιστική πριν το φινάλε:

1. ΑΟ Σερρών (13 βαθμοί): ΓΕ Αλεξανδρούπολης (εκτός)
——————————-
2. Άρης (12 βαθμοί): ΑΟ Ορεστιάδας (εκτός)
——————————–
3. ΓΕ Αλεξανδρούπολης (11 βαθμοί): ΑΟ Σερρών (εντός)