Volley League: Την Κυριακή και με ίδια ώρα έναρξης με τα άλλα ματς ο «τελικός» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Χαλκίδα

 

Για τις 5.00 το απόγευμα της Κυριακής, κοινή μέρα και ώρα έναρξης όλων των αγώνων της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής, ορίστηκε το παιχνίδι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Ηρακλή Χαλκίδας που χαρακτηρίζεται ως «τελικός» για τον Σάκη Μουστακίδη και τους παίκτες του.

Δεν έχουν και άδικο αφού πλέον με τον Παναθηναϊκό να είναι μόλις έναν πόντο πίσω από τον Εθνικό, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κινδυνεύει άμεσα από εκεί που θα είχε αβαντάζ στην διαδικασία των πλέι άουτ, να μπει σε αυτά ευρισκόμενη στην πιο δύσκολη θέση.

Βέβαια και ο Ηρακλής Χαλκίδας καίγεται για τους βαθμούς, αφού βρίσκεται σε ισοβαθμία πάνω από την ζώνη των πλέι άουτ και δεν αποκλείεται αν ηττηθεί στην Αλεξανδρούπολη, να είναι η ομάδα που οι Εβρίτες θα παρασύρουν μαζί τους στο μίνι πρωτάθλημα για την σωτηρία.

Εφόσον βέβαια ο Εθνικός κερδίσει και αναλόγως των άλλων αποτελεσμάτων, θα έχει ελπίδες μέχρι και να σωθεί από την κανονική περίοδο και να παίξει πλέο οφ, εφόσον βέβαια κερδίσει και στην Σύρο στην τελευταία αγωνιστική. Αλλά αυτό θα το εξετάσουμε εφόσον πρώτα έρθει θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή.

Για αυτό και στην Αλεξανδρούπολη μιλάνε για τελικό. Αν κερδίσουν με καθαρό σκορ, αφήνουν ανεξαρτήτως αποτελέσματος του Παναθηναϊκού το τριφύλλι από κάτω τους και πλησιάζουν στο πόντο τουλάχιστον την Χαλκίδα και ίσως και άλλες ομάδες ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Αν χάσουν, ξεκαθαρίζει οριστικά ότι παίζουν πλέι άουτ αλλά πιθανότατα πάνε και ως τελευταίοι στο μίνι πρωτάθλημα της παραμονής με τον Παναθηναϊκό και όποιον άλλον μείνει στην 9η θέση. Ο Εθνικός προετοιμάζεται για έναν τελικό.

Και δεν θα είναι ο μόνος, αφού θα ακολουθήσουν άλλοι τουλάχιστον ένας και πιθανότατα επιπλέον έξι, ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή στα μεγάλα σαλόνια…