Στην Ξάνθη το προσεχές Σαββατοκύριακο η αφρόκρεμα του μέλλοντος του ελληνικού τζούντο

 

Στο Αμοιρίδειο της Ξάνθης θα φιλοξενηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Τζούντο στις κατηγορίες Παίδων Β’ – Κορασίδων Β’, Παίδων Α’ – Κορασίδων Α’, Εφήβων – Νεανίδων αλλά και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών.

Ουσιαστικά η αφρόκρεμα του μέλλοντος του ελληνικού τζούντο θα βρεθεί για ένα διήμερο στην Ξάνθη, πέντε χρόνια μετά την διεξαγωγή μιας αντίστοιχης διοργάνωσης στο ίσιο γήπεδο και σχεδόν τρία χρόνια μετά την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών Γυναικών στις Φέρες.

Η Ομοσπονδία τζούντο επιδιώκει την αποκέντρωση και με τον τρόπο αυτό διαφημίζει το άθλημα αλλά σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, συμβάλει και στην ανόρθωση της τοπικής οικονομίας μέσα από την ενεργοποίηση του προγράμματος αθλητικού τουρισμού.

Εκατοντάδες αναμένονται οι συμμετοχές από όλη τη χώρα, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας με την κλήρωση και την ζύγιση να προγραμματίζεται στο ξενοδοχείο Le Chalet των Πηγαδίων, όπου θα γίνουν και οι συναντήσεις προπονητών και διαιτητών.

Στην φωτογραφία η ομάδα του Μιρμάνη Ξάνθης, που έχει αναλάβει την φιλοξενία της διοργάνωσης σε συνεργασία φυσικά με τον Δήμο Ξάνθης.