14 μετάλλια στο Βαλκανικό Κλειστού Στίβου του Βελιγραδίου οι Βετεράνοι Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής

 

Με 14 μετάλλια γύρισαν στις αποσκευές τους τα μέλη της αποστολής του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Αλεξανδρούπολης, στον οποίο συμμετέχουν και αθλητές από την Κομοτηνή ελλείψει αντίστοιχου συλλόγου στην πρωτεύουσα της Ροδόπης.

Το χρυσό μετάλλιο στο ύψος των ανδρών για ηλικίες άνω των 65 ετών κατέκτησε ο Γιώργος Χατζηβασιλείου, ο οποίος έλαβε μέρος και στην σκυταλοδρομία 4×200 μέτρα κατακτώντας επίσης το χρυσό μετάλλιο.

Στην σκυτάλη έλαβαν ακόμα μέρος και οι Κομοτηναίοι Διονύσης Αργυρόπουλος και Γιώργος Λεπίδας, που ανέβηκαν και αυτοί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σημειώθηκε και νέο βαλκανικό ρεκόρ.

Ο Αργυρόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο 60 μέτρα για ηλικίες άνω των 45 ετών ενώ και ο Λεπίδας κρέμασε επιπλέον δύο ασημένια στο στήθος καθώς αναδείχθηκε δεύτερος στον τελικό των 60 μέτρων για ηλικίες άνω των 40 ετών αλλά και στον τελικό των 200 μέτρων της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.

Μετάλλιο είχαμε το Σάββατο και στην σκυτάλη των γυναικών, αφού στην σύνθεση της ελληνικής ομάδας που κατέλαβε την 2η θέση στα 4×200 μέτρα με πανελλήνιο ρεκόρ μετείχε και η Εβρίτισσα Χρυσούλα Δημητροπούλου.

Μάλιστα η Δημητροπούλου αναδείχθηκε συλλέκτρια μεταλλίων αφού την Κυριακή εξασφάλισε άλλα δύο, κατακτώντας την πρωτιά και το χρυσό στα 60 μέτρα εμπόδια για ηλικίες άνω των 50 ετών αλλά και το χάλκινο στην σφαιροβολία.

Ασημένιο στην σφαιροβολία κατέκτησε και η Αποστολία Κεσκίνη για ηλικίες άνω τω 40 ετών ενώ χάλκινοι ήταν ακόμα ο Κώστας Χαμουρούδης στα 60μ. εμπόδια άνω των 55 ετών και η Θεοδώρα Μπαράκη στην σφαιροβολία άνω των 60 ετών. Η ίδια αθλήτρια κατέκτησε την 2η θέση στο μήκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ημέρα πριν, ο Χαμουρούδης είχε αναδειχθεί 6ος στο ύψος άνω των 55 ετών ενώ η Μπαράκη 6η στα 60 μέτρα για γυναίκες άνω των 60 ετών.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι βετεράνοι αθλητές της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής διατηρούνται σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο, φέρνοντας διακρίσεις από διεθνείς διοργανώσεις όπως εν προκειμένω το Βαλκανικό του Βελιγραδίου.