Γ’ Εθνική: Οι εξελίξεις για Άρη Αβάτου, Ορφέα Ξάνθης και ΑΕ Διδυμοτείχου μετά τις ανακοινώσεις Βασιλειάδη

 

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις ομάδες της Γ’ Εθνικής το ενδεχόμενο αναβολής στο πρωτάθλημα, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης δια του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Τις προηγούμενες φορές που υπήρξε κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ το ThrakiSportS, η αναβολή αφορούσε συνολικά την ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην χώρα, ακόμα και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Άλλωστε σε έναν αγώνα Γ’ Εθνικής στην Κρήτη είχαμε θρηνήσει νεκρό με αποτέλεσμα την πρώτη απόφαση Κοντονή για αναβολή.

Αυτή τη φορά πάντως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όπως αναφέρουν πηγές από το υφυπουργείο Αθλητισμού, η διακοπή αφορά μόνο το επαγγελματικό πρωτάθλημα και μόνο το μεγάλο, δηλαδή την Super League. Κατά πάσα πιθανότητα αφορά και τους ημιτελικούς του Κυπέλλου, δεν επεκτείνεται όμως και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και την Γ’ Εθνική.

Κατά συνέπεια, μέχρι νεωτέρας βέβαια, οι ομάδες της Θράκης (Ορφέας Ξάνθης, Δόξα Προσκυνητών, ΑΕ Διδυμοτείχου, Άρης Αβάτου και Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου) καλό θα είναι να προετοιμάζονται κανονικά για την προτελευταία αγωνιστική την ερχόμενη Κυριακή.

Βέβαια, με τις δυο Δόξες της Ροδόπης ήδη υποβιβασμένες, γίνεται αντιληπτό ότι το θέμα απασχολεί πρωτίστως Αρη Αβάτου, Ορφέα Ξάνθης και ΑΕ Διδυμοτείχου που μάχονται για τα δυο εναπομείναντα εισιτήρια της παραμονής και διεκδικούν να αποφύγουν τη μία θέση υποβιβασμού που απομένει…