Γ’ Εθνική: Πεντάρα στο Σιδηροχώρι και ακόμα πιο κοντά στην παραμονή ο Ορφέας Ξάνθης

 

Εύκολο απόγευμα είχε την Κυριακή ο Ορφέας Ξάνθης που επικράτησε άνετα με πεντάρα επί της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου και πλέον βρίσκεται κυριολεκτικά 3 βαθμούς μακριά από την παραμονή του και τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή ήταν αποφασισμένη πως θα έπαιρνε το πολύτιμο τρίποντο για τη μάχη που δίνει ώστε να ανανεώσει την παρουσία της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική, και το κατάφερε με επιβλητικό τρόπο επικρατώντας με 5-2 επί της, υποβιβασμένης και μαθηματικά βέβαια, Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου.

Συγκεκριμένα ο Ορφέας ευτύχησε να προηγηθεί από σχετικά νωρίς χάρη στο γκολ του πολυβόλου φέτος και πρώτου σκόρερ της ομάδας, Χιντ Ιμέρ, που στο 25′ νίκησε τον Κορωνάκη και έβαλε τον Ορφέα σε θέση οδηγού, για να έρθει και το 2-0 για την ομάδα της Ξάνθης πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν στο 43′ σκόραρε με ωραίο σουτ ο Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ορφέα συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, και με την έναρξη πέτυχε το τρίτο του γκολ. Στο 48′ ο Κώστας Ξαντινίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από εντυπωσιακή πάσα με τακουνάκι του Θόδωρου Τορομανίδη, με πλασέ νίκησε τον Κορωνάκη για το 3-0.

Μάλιστα στο 58′ ήρθε και το 4-0 για την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή, με σκόρερ αυτή τη φορά τον 17χρονο Κλεντή Ζιγκολάρι, που σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς μετά από αυτό της περασμένης εβδομάδας στο Παραλίμνιο που είχε σκοράρει και πάλι και είχε γίνει ο νεαρότερος παίκτης του Ορφέα που σκόραρε στη Γ’ Εθνική.

Το κερασάκι στη τούρτα για τους Ξανθιώτες έβαλε στο 74′ και πάλι ο Χιντ Ιμέρ, αυτή τη φορά με κεφαλιά. Με την Δόξα από την πλευρά της να πετυχαίνει δύο γκολ της τιμής προς το τέλος της αναμέτρησης αρχικά με τον Γάιδα στο 81′ και εν συνεχεία με τον Πανουργιά στο 89′.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Μαλαδένης, Μπουνταγκίδης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Τορομανίδης, Ξαντινίδης, Ιμέρ, Πασχαλάκης.

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Κορωνάκης, Παρασκευόπουλος, Πλασταράς, Μίλλερ, Λεφής, Κούτρας, Στοΐνοβιτς, Ανυφαντάκης, Μαυράκης, Κοσίης, Μουρατίδης.