Γ’ Εθνική: Οριακά παιχνίδια παραμονής για Διδυμότειχο, Ορφέα Ξάνθης και Άρη Αβάτου (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με τους αγώνες της 20ης αγωνιστικής που θα κρίνουν πολλά, συνεχίζεται 2 στροφες πριν το φινάλε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με το πρόγραμμα να έχει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και δυο Θρακιώτικα ντέρμπι για τον Α’ Όμιλο, όπου συμμετέχουν οι πέντε ομάδες της Θράκης.

Ξεκινούμε από την Ξάνθη όπου στο γήπεδο της Φελώνης, θα γίνει το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, όππου ο πρωτοπόρος από τους Θρακιώτες Άρης Αβάτου φιλοξενεί την ΑΕ Διδυμοτειχου, η οποία εαν χάσει χάνεται. Οι δυο ομάδες απέχουν 4 βαθμούς μεταξύ τους με τον Άρη να έχει 28 και την ΑΕΔ 24 και να βρίσκεται ένα βαθμό κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και τον Ορφέα Ξάνθης.

Ο Άρης Αβάτου μετά την μεγάλη νίκη μιση παραμονή στο ντερμπι με τον Ξηροπόταμο θέλει να διαφυλάξει το απόρθητο «κάστρο» του για μην μπλέξει σε περιπέτειες μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ο Άρης θα στερηθεί την παρουσία των τιμωρημένων Βασίλη Λαζαρίδη, Βασίλη Δόντσου, Κυριάκου Κελεσιάδη και Μιχάλη Ταχτσίδη, ωστόσο επιστρέφουν οι Παύλος Ευθυμιάδης και Πέτρος Σαρηγιαννίδης. Η ομάδα του Αβάτου στην έδρα του μετρα σε 9 παιχνίδια έχοντας 5 νίκες και 4 ισοπαλίες με γκολ 15-5 υπέρ, ενώ εκτός Φελώνης έχει σε 10 αγώνες, 2 νίκες στο Σιδηροχώρι και στην Χρυσούπολη, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 5-9. Θυμηθείτε την αποστολή του Κυριάκου Κετσιεμενιδη με ένα κλικ ΕΔΩ.

Στο αλλο στρατόπεδο οι Εβρίτες μετά την παρα πολύ σημαντική νίκη με ανατροπή στον Ξηροπόταμο και την Αλεξανδρούπολης με τους Προσκυνητές έβαλαν «φωτια» στο πρωτάθλημα, έφτασαν τους 24 βαθμούς και θέλουν βαθμό ή βαθμούς στην Φελώνη σπαζοντας το “αβατο” του Άρη και βαζοντας νέο μπουρλότο στο πρωτάθλημα. Σε αντίθεση περίπτωση με ήττα δική τους και του Ορφέα μένουν 4 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού 2 στροφες πριν το φινάλε. Η ΑΕΔ μετά την νίκη με τους Προσκυνητές σε αγώνα εντός έδρας μετά από 5 σχεδόν μήνες, στο τελικό με τον Αρη θα στερηθεί τους βασικούς Θάνο, Παταλιάκα και τον Τζανετάκο αλλά θα έχει στην αποστολή τον αρχηγό Γιαννόπουλο και τον Χρίστεφ που απουσιαζαν στον προηγούμενο αγωνα. Η ομάδα του Τελκίνσκι εκτός έδρας έχει 3 νίκες σε 10 αγώνες, μια ισοπαλία και 6 ήττες με τέρματα 7 υπέρ και 16, ενώ εντός έδρας σε 9 παιχνίδια μετρά 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και μια ήττα από την Καβάλα έχοντας τέρματα 9-6. Στον πρωτο γύρο στο Διδυμότειχο ΑΕΔ και Αρης έμειναν στο μηδεν. Θυμηθείτε την 20μελή αποστολή της ΑΕ Διδυμοτείχου με ένα κλικ ΕΔΩ.

Στο άλλο Θρακιώτικο ντερμπι που γινεται και αυτό στην Ξάνθη, σε αγώνα με μονόπλευρο ενδιαφερον ο Ορφέας Ξάνθης υποδέχεται την νεανική αλλά υποβιβασμένη μαθηματικά Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. O Ορφέας δεν θα έχει σημαντικά προβλήματα πλην του τιμωρημένου Ηλία Μακράκη, αφού επεστρεψε και ο τραυματίας αρχηγός Γιαννης Καραγκιοζης, ενω στην αποστολή θα βρισκονται και πάλι ο 15χρονος Αχμέτ Μπαϊρακτάρ αλλά και ο νεαρός Κλεντής Ζιγκολάρι που σκόραρε στο Παραλίμνιο. Η ομάδα της Ξάνθης έχει 25 βαθμούς έναν περισσότερο από την ΑΕΔ και θελει στο αντίο της την φετινή σεζόν στο γήπεδο του ΑΟΞ οπωσδήποτε νίκη αφού ακολουθούν δυο δύσκολα εκτός εδρας παιχνίδια με Καβάλα και Ελπίδα Σκουτάρεως. Ο Ορφέας εχει εντός έδρας σε 10 αγώνες, 6 νίκες και 4 ήττες με τερματα 16-11, ενω εκτός έδρας έχει σε 9 αγώνες, 1 νίκη αυτήν με τους Προσκυνητές, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 6-10 κατά. Θυμηθείτε την αποστολή του Μπάμπη Χατζημεστή με ένα κλικ ΕΔΩ.

Απέναντι σε μια τετοια ομάδα που καιγεται για το τρίποντο, η πιο νεανική ομάδα της Γ’ Εθνικής η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, με μόλις 13 βαθμούς, έχοντας την χειρότερη άμυνα (33 τερματα) μαζί με την Καρπερή και επίθεση (μόλις 10) του πρωταθλήματος, θέλει μετά την νίκη της με την Καρπερή και το όμορφο γκολ του Λαζαρου Στοίνοβιτς μια καλή εμφάνιση και γιατί όχι να κάνει μια ακόμη ζημιά όπως είχε κανει με τους Προσκυνητές. Ο Ζόραν Στοΐνοβιτς δεν θα έχει στην Ξάνθη τους Σαμαρά, και τους τιμωρημένους Γάιδα και Χατζήπαππα, αλλα θα πάρει μαζί στην αποστολή τους Πανουργιά και Κουτρα που απουσιαζαν την περασμενη αγωνιστική. Εκτός έδρας η Δόξα έχει σε 9 παιχνίδια, 1 νίκη επί της Καρπερής, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες με τέρματα 5-18, ενω στην Εντός στην Κομοτηνή σε 10 αγώνες έχει 2 νίκες επί των Προσκυνητών και της Καρπερής, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες με τέρματα 5-15. Στον πρώτο γύρο στο ΔΑΚ Κομοτηνής Δόξα και Ορφέας έμειναν στο 1-1. Θυμηθείτε την αποστολή που επέλεξε ο Ζόραν Στοϊνοβιτς και ο Αντώνης Παππούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

Τέλος η υποβιβασμένη επίσης Δόξα Προσκυνητών που αδίκησε τον εαυτό της την φετινη σεζόν με τους 16 μόλις βαθμούς, θα παίξει χωρίς ιδιαιτερο αγχος στον αγώνα με τον τρίτο Αετό Ορφανού με στόχο μια καλή εμφάνιση και απέναντι σε μια ομάδα που εντυπωσιάσε στο πρωταθλημα. Ο Αετός με 36 βαθμούς την προηγούμενη βδομαδα απ[οχαιρετησε τα οποια ονειρα ειχε για την πρωτη θεση μετα την ηττα από το Σκουταρι, ωστλοσο στην παρθενικη του σεζόν στην Γ’ Εθνικη θέλει την δευτερη θεση της καταταξης. Η ομάδα των Προσκυνητών που δεν εκμεταλλεύτηκε φετος την έδρα της, στο γήπεδο του ραδιοφωνικού σταθμού σε 9 αγώνες έχει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, έχοντας τέρματα 10-15, ενώ εκτός έδρας μετρά σε 10 αγώνες, 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες με γκολ 8-16. Στον πρώτο γύρο ο Αετός είχε επικρατήσει με 3-2 της Δόξα Προσκυνητών.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ολοι περιμένουν την μαθηματική αναδειξη ως πρωταθλητή του Απόλλωνα Παραλιμνίου που αγωνίζεται στον Ξηροποταμο, ενώ ενδιαφερον παρουσιάζει και ο αγώνας της Ελπίδα Σκουτάρεως με τον Νέστο Χρυσούπολης, που ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την μαθηματική παραμονή του στην κατηγορία.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής: Άρης Αβάτου – ΑΕ Διδυμοτείχου, Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, Δόξα Προσκυνητών – Αετός Ορφανού, Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – Απόλλων Παραλιμνίου, Ελπίδα Σκουτάρεως – Νέστος Χρυσούπολης, ΑΟ Καβάλα – Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ 3 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ