Ξενυχτούν ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ και ΑΕΚ περιμένοντας την απόφαση! Πότε αναμένεται με βάση το προηγούμενο της ΠΑΕ Ποντίων…

 

Σε αναμονή της απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, υπό την προεδρία του Προέδρου Εφετών Δημήτρη Σκουτέρη βρίσκονται ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ με την καθοριστική διάσκεψη να μετράει ήδη δέκα ώρες.

Μετά την πρωτόδικη απόφαση για το ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που δεν έγινε ποτέ, όπως είναι ήδη γνωστό, στους Θεσσαλονικείς έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί, τους έχει επιβληθεί αποκλεισμός της έδρας τους για δυο αγωνιστικές με πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, ενώ ο αγώνας έχει κατακυρωθεί με σκορ 0-3 στον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ άσκησε έφεση, η οποία εξετάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (9/3), με τις εμπλεκόμενες ομάδες να βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας την σχετική απόφαση. Και όταν λέμε εμπλεκόμενες δεν εννοούμε μόνο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αλλά και την ΑΕΚ που έχει ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας για την ώρα πως θα αγωνιστεί απέναντι στον ΠΑΟΚ σε άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που μοιάζει κομβικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Όλοι εκτιμούν ότι η περίφημη απόφαση θα βγει ενδεχομένως και μέσα στη νύχτα ή το αργότερο νωρίς το πρωί, με την διάσκεψη πάντως να μετράει ήδη δεκάωρο εργασίας σύμφωνα με τα αθηναϊκά μέσα, ενδεικτικό του πόσο περίπλοκη φαντάζει η σχετική υπόθεση ακόμη και για τους τακτικούς δικαστές. «Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ακόμη και η γραμματέας της Εφέσεων έχει ειδοποιηθεί να περιμένει την απόφαση για να καθαρογραφεί, κάτι που σημαίνει πως πλέον η υπόθεση μετράει αντίστροφα», αναφέρεται στα ίδια ρεπορτάζ.

Η υπόθεση θυμίζει αρκετά ως προς το χρονικό της πίεσης αυτήν της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Ροδόπης, που είχε προσφύγει στην ίδια αυτή Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά των αποφάσεων της Πειθαρχικής της ΕΠΣ Θράκης να της απαγορευθεί να φορέσει την φανέλα για την ποντιακή γενοκτονία με το σύνθημα «Δεν ξεχνώ πάντα τιμώ». Τότε η υπόθεση είχε συζητηθεί δύο φορές και την τελευταία η κατάσταση ήταν πιεστική, καθώς ερχόταν παιχνίδι για την ΠΑΕ Ποντίων όπου αν φορούσε και πάλι την φανέλα, θα συμπλήρωνε τρεις μηδενισμούς και θα αποβαλλόταν από το πρωτάθλημα.

Στους ανθρώπους της ΠΑΕ Ποντίων η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είχε δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να βγάλει απόφαση πριν την διεξαγωγή αυτού του αγώνα, ώστε να γνωρίζουν οι άνθρωποί της αν είναι νόμιμο ή όχι το αίτημά τους και εφόσον δικαιώνονταν έχει καλώς, εφόσον όμως δεν δικαιώνονταν να έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν την φανέλα χωρίς να λάβουν τρίτο μηδενισμό και συνακόλουθα αποβολή από το πρωτάθλημα. Παρά το κατεπείγον του αιτήματος, η απόφαση βγήκε αρκετές εβδομάδες πιο μετά και ενώ ήδη είχε επέλθει τρίτος μηδενισμός και αποβολή από το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ κόντρα στην αίσθηση που υπήρχε, δεν δικαίωσε την ΠΑΕ Ποντίων και ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Σκουτέρης μάλλον εκτέθηκε στα μάτια των ανθρώπων, στους οποίους είχε πει ότι θα προσπαθήσει να βγει άμεσα η απόφαση για να γνωρίζουν τι θα κάνουν. Μάλιστα, άνθρωποι της ΠΑΕ Ποντίων έλεγαν στο ThrakiSportS ότι αν και κοντεύει να συμπληρωθεί τρίμηνο από την έκδοση της απόφασης, αυτή δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί ώστε να μπορέσει να προσβληθεί σε ανώτερο βαθμό δικαιοσύνης (το Συμβούλιο της Επικρατείας ή το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο CAS).

Ανθρωπος της ΠΑΕ Ποντίων σχολίαζε στο ThrakiSportS: «Αν η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ακολουθήσει και στην περίπτωση της έφεσης για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός τα ίδια χρονοδιαγράμματα που ακολούθησε και στην περίπτωση της ΠΑΕ Ποντίων, όπου επίσης υποτίθεται ήταν τα χρονοδιαγράμματα ασφυκτικά, τότε δεν αποκλείεται παρά τις διαρροές το ξενύχτι δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ να είναι ολίγον άσκοπο και τελικά η απόφαση να βγει κατόπιν του αγώνα, για να μην πούμε και μετά τη λήξη του πρωταθλήματος…»