Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στο PAOK Sports Arena τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε μια από τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της 20ης αγωνιστικής της Volley League και το ThrakiSportS όπως συμβαίνει πριν από κάθε αγώνα, σας παρουσιάζει δέκα στοιχεία για να παρακολουθήσετε πιο άνετα την αναμέτρηση.

Και όταν λέμε παρακολουθήσετε, εννοούμε είτε από κοντά αν βρεθείτε στην Θεσσαλονίκη είτε διαδικτυακά μέσω του ThrakiSportS που θα έχει live ενημέρωση. Πάμε να δούμε τον σημερινό δεκάλογο:

1. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να χάσει τίποτα, ο Εθνικός έχει να κερδίσει πολλά από αυτό το ματς. Βρίσκεται 4 πόντους μακριά από την απευθείας παραμονή και αν φύγει με βαθμό ή βαθμούς, σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα, θα κάνει αποφασιστικό βήμα για να πετύχει τον στόχο του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να συμβιβαστεί μάλλον με τα πλέι άουτ.

2. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει αναδειχτεί στον «κακό του δαίμονα» όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο (οι εβρίτες απέκλεισαν του πρωταθλητές από το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς) αλλά και επειδή συνήθως στις μεταξύ τους αναμετρήσεις υπάρχει κάποιος σοβαρός τραυματισμός παίκτη του δικεφάλου.

3. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες στους αγώνες με τον Φοίνικα Σύρου και τον Παναθηναϊκό και στον Έβρο θέλουν να εκμεταλλευθούν αυτό το αρνητικό φεγγάρι για να τριτώσουν. Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους θέλουν να κλείσει την αρνητική παρένθεση ώστε να μπει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών και σε ρυθμούς φορμαρίσματος.

4. Οι πρωταθλητές έχουν 43 βαθμούς, έναντι 37 του Φοίνικα  και θέλουν τη νίκη για να κλειδώσουν και τυπικά την 2η θέση. Αλλά όπως προαναφέρθηκε, μεγαλύτερο κίνητρο έχουν οι Εβρίτες.

5. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από το τρίποντο επί του Εθνικού Πειραιώς παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 και 24-20 στο 2ο σετ. Οι εβρίτες έχουν 23 βαθμούς και βρίσκονται σε απόσταση βολής από την 8αδα.

6. Ο Σάκης Μουστακίδης δεν υπολογίζει για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ τον έμπειρο κεντρικό Νίκο Χριστόφα που έχει πρόβλημα τραυματισμού.

7. Οι Εβρίτες θα βρουν για δεύτερη φορά φέτος απέναντί τους έναν παλιό γνώριμο, τον Ραφαήλ Κουμεντάκη που είχε κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ στον αγώνα του πρώτου γύρου.

8. Εκτός από το ματς του λιγκ καπ και του πρωταθλήματος, οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν φέτος και για το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει νικητής. Σε 31 αγώνες πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ προηγείται του Εθνικού στις νίκες με 25-6.

9.  Ο Α.Σ. και το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ καλούν όλους τους φιλάθλους της ομάδας να ενισχύσουν την ομάδα, δίνοντας δυναμικό παρών στο Παλατάκι, με τιμές εισιτηρίων που κινούνται στα 5€ (κανονικά) και 10€ (VIP).

10. Ο αγώνας θα έχει γυναίκα πρώτη διαιτητή, την Δανιηλίδου και δεύτερο τον Δεληκωστίδη. Παρατηρητής: Βανδώρος, Επόπτες: Μπέλλος Ι., Γιώγιου, Γραμματεία: Κουμπλή. Με τον αγώνα αυτόν στις 17:00 ξεκινάει ο μαραθώνιος της αγωνιστικής. Θυμηθείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα με ένα κλικ ΕΔΩ