Super League: Με χατ τρικ από το «κανόνι των Σερρών» η εφηβική ομάδα της Ξάνθης πάτησε κορυφή προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ

 

Μεγάλη νίκη με 3-2 χάρη σε τρία τέρματα του Γιάννη Φακη, του επονομαζόμενου και ως «κανονιού των Σερρών» που ήρθε το καλοκαίρι στα Πηγάδια, σημείωσε η Ξάνθη επί του ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα Κ17 της Super League και με αυτήν ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του βορείου ομίλου.

Η αναμέτρηση διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου στο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων για την 24η αγωνιστική του Εφηβικού Πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή είχαν για πρωταγωνιστή στο σκοράρισμα τον Φάκη που έφτασε στο χατ τρικ καθώς έκανε στο 14′, το 39′ και το 45′ έκανε το 1-0, το 2-1 και το 3-1 αντίστοιχα.

Η ομάδα των Ιωαννίνων μείωσε δύο φορές με τον Καραμποΐκη που σκόραρε στο 32′ και στο 89′ με πέναλτι, δεν μπόρεσε όμως να φτάσει στην ανατροπή. Με τη νίκη του ο ΑΟΞ επέστρεψε  στην κορυφή του ομίλου καθώς εκμεταλλεύτηκε το ρεπό του ΠΑΟΚ κι έχει  πλέον 46 βαθμούς, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης 44.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Παπαγεωργίου της ΕΠΣ Θράκης με α’ βοηθό τον Γιώργο Δανδανίδη της ΕΠΣ Θράκης και β’ βοηθό τον Θόδωρο Κατσαρό της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Γκάρας, Ποδάρας (78′ Δημητριάδης), Λεωντσάκος, Τενεκές Δ., Θυμιάνης, Πασσαλής (82′ Τσιεγγελίδης), Γκατζόγιας, Κωσταρέλης (56′ Σπυριδωνίδης), Φάκης, Τσιλιγγίρης (61′ Γκασιμπαγιατζίδης), Κακουλίδης (71′ Κιούπης).