Βόμβα! Με εντολή ΣΕΓΑΣ ματαιώνονται οι 5οι Ορφικοί Αγώνες που θα έφερναν πάνω από 1.200 παιδιά στον Έβρο

 

Μια διοργάνωση που έδινε πνοή στον εβρίτικο στίβο και είχε καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει θεσμός, δε θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, μετά από απόφαση του ΣΕΓΑΣ.

Στο έγγραφο που απέστειλε η ομοσπονδία προς την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενημέρωσε πως οι 5οι Ορφικοί Αγώνες φέτος δεν θα διεξαχθούν γιατί οι διοργανωτές δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο που αφορά στην πρόσκληση σωματείων από άλλες χώρες και τη συμμετοχή των αθλητών τους.

Οι άλλες χώρες είναι όπως γίνεται αντιληπτό η Βουλγαρία και η Τουρκία και συμμετείχαν και τα προηγούμενα χρόνια. Και επειδή είναι μάλλον λίγο απίθανο οι διοργανωτές να ακολούθησαν φέτος διαφορετική τακτική από τις προηγούμενες χρονιές, το πιο πιθανό είναι απλά στον ΣΕΓΑΣ να φοβήθηκαν την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο ΣΕΓΑΣ τονίζει ότι οι προσκλήσεις γίνονται μόνο μέσω του ιδίου και για το λόγο αυτό αποφάσισε να μην εγκρίνει τη διεξαγωγή των αγώνων. Ωστόσο αν έχεις πρόβλημα με αυτό το ζήτημα, δεν αναβάλλεις όλη την διοργάνωση αλλά το πολύ πολύ δεν επιτρέπεις μόνο την συμμετοχή των ξένων αθλητών.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι συμμετείχαν συνολικά 1200 αθλητές και αθλήτριες από 30 σωματεία εκ των οποίων τα έξι ήταν του εξωτερικού, από την Τουρκία και την Βουλγαρία.

Οι φετινοί αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 24 Μαρτίου και ο διοργανωτής σύλλογος Εθνικος Αλεξανδρούπολης είχε ήδη προχωρήσει σε αρκετές συμφωνίες με χορηγούς τις οποίες θα πρέπει να ακυρώσει και στις περιπτώσεις που εισέπραξε ανταλλάγματα θα πρέπει να τα επιστρέψει, ενώ ήδη είχαν βγει και αποφάσεις από Δήμο Αλεξανδρούπολης που ενέκριναν ποσά για την συνδιοργάνωση των Αγώνων.

Το έγγραφο – βόμβα του ΣΕΓΑΣ έχει ως εξής: