Αναβαθμίστηκαν οι δύο διοικητές της Μονάδας των δύο Ελλήνων κρατουμένων στην Αδριανούπολη

 

Επικοινωνιακά “παιχνιδάκια” με στόχο την εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στο Στρατό Ξηράς, με διαρροές περί …καρατομήσεων αξιωματικών της 16ης Μεραρχίας στη Θράκη!

Οι δημοσιογράφοι δεν γράφουν από το κεφάλι τους ειδήσεις, κάποιοι τους τις μεταφέρουν. Έτσι και τώρα η προγραμματισμένη μετακίνηση του διοικητή της 16ης Μεραρχίας στο ΓΕΣ και του διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας στη Σχολή Πεζίκου , εμφανίστηκε ως καρατόμηση…

Μερικές λεπτομέρειες που έχουν τη σημασία τους:

• Ο διοικητής της 16ης Μεραρχίας, εξαιρετικός αξιωματικός χαίρει της εκτίμησης της ηγεσίας του ΓΕΣ. Και κάτι παραπάνω…

•Αλλαγές στο στράτευμα προφανώς και πρέπει να γίνουν.Το που θα το αποφασίσει η πολιτική ηγεσία. Το ΥΠΕΘΑ και το Μέγαρο Μαξίμου.

•Ένα ερώτημα: Το Δ’ ΣΣ είχε ενημερώσει για την ηγεσία για την κινητικότητα των Τούρκων στον Έβρο. Ποιες ήταν οι οδηγίες που δόθηκαν; Από την απάντηση θα κριθεί νομίζουμε αν θα πέσουν κεφάλια και που. Στη Θράκη ή στην Αθήνα;

Τέλος να επισημάνουμε ότι δύο στρατιωτικοί μας είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Ας σταματήσουν λοιπόν οι “προσωπικές πολιτικές” και “καμπάνιες” για να “βγάλουν την ουρά τους” απ΄έξω κάποιοι στην απόδοση ευθυνών. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρότερη απ΄ όσο έχουν καταλάβει.

Περί καρατομήσεων αξιωματικών διαβάζουμε και ακούμε από το πρωί. Οι οποίοι αξιωματικοί που υποτίθεται καρατομήθηκαν, έχουν σχέση με τον Έβρο, αφού ο μεν ένας είναι ο Υποστράτηγος Δημήτρης Μπονώρας (δεξιά στη φωτογραφία), διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμότειχου, ο δε άλλος είναι ο Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος, επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι».

Που τοποθετούνται οι δύο υποτίθεται …καρατομημένοι;

Ο Υποστράτηγος Μπονώρας  στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού και ο Ταξίαρχος Φλωράτος διοικητής της  Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.

Με απλά λόγια και οι δύο Αξιωματικοί με τις τοποθετήσεις τους ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ! Το γράφουμε κεφαλαία για να γίνει κατανοητό κι απ΄ όσους δεν θέλουν μάλλον να καταλάβουν.

Ευτυχώς ο Υποστράτηγος Δημήτρης Μπονώρας έχει περάσει και από Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ -από τους καλύτερους- και μάλλον θα γελάει με τα περί …καρατόμησής του… 

 

Πηγή:  https://www.militaire.gr/