Volley League: Οι τρεις «τελικοί» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και των άλλων έξι ομάδων που έχουν ίδιο στόχο με τους Εβρίτες

 

Τρεις αγωνιστικές έμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου στην Volley League και η μάχη για ένα καλό πλασάρισμα σε πλέι όφ και πλέι όυτ. Μετά από 19 αγωνιστικές δεν έχουν ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα μετά από την τρίτη θέση.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με την τελευταία νίκη του και μάλιστα καθαρή με 3-1 σετ και με ανατροπή στο δεύτερο σετ από το 24-20, βρίσκεται μεν σταθερά στην 10η θέση που οδηγεί στα πλέι άουτ, ωστόσο μπορεί να έχει και κάποιες κρυφές ελπίδες ότι θα προλάβει και τα πλέι οφ. Κλειδί για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι βέβαια η προσεχής αγωνιστική, που αγωνίζεται στην Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Αν φύγει από το Παλατάκι με ένα θετικό αποτέλεσμα και με δεδομένο ότι ακολουθεί εντός έδρας ματς με την Χαλκίδα, όλα θα μπορούν να συμβούν.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε πόντος μετράει αφού ακόμα και αν χρειαστεί τελικά η εβρίτικη ομάδα να παίξει στα πλέι άουτ, έχει μεγάλη σημασία να δούμε με πόσους βαθμούς θα μπει στην διαδικασία. Από εκεί και πέρα, μετά τον 4ο αυτήν την στιγμή Ηρακλή Θεσσαλονίκης, υπάρχει μια τετραπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Παμβοχαϊκό, Νίκη Αιγινίου, Ηρακλή Χαλκίδας και Κηφισιά, ομάδες που κυνηγούν τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Στα πλέι άουτ κερδισμένος αγωνιστική με αγωνιστική είναι πάντως ο Παναθηναϊκός που παρότι είχε αντίπαλο τον ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική, κρατήθηκε σε απόσταση βολής από Εθνικό Πειραιώς και Εθνικό Αλεξανδρούπολης.  Το ThrakiSportS σας παρουσιάζει τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος το υπόλοιπο πρόγραμμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και των υπόλοιπων ομάδων που έχουν ίδιο στόχο με αυτόν.

1. Ολυμπιακός Πειραιώς (55 βαθμοί)
2. ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (43 βαθμοί)
3. Φοίνικας Σύρου (37 βαθμοί)
4. Ηρακλής Θεσσαλονίκης (31 βαθμοί):  Παμβοχαϊκός (εκτός), Εθνικός Πειραιά (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός)
5. Παμβοχαϊκός (27 βαθμοί):  Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εντός), Κηφισιά (εκτός), Παναχαϊκή (εντός)
6. Νίκη Αιγινίου  (27 βαθμοί):  Εθνικός Πειραιώς (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Ηρακλής Χαλκίδας (εκτός)
7. Ηρακλής Χαλκίδας  (27 βαθμοί):  Παναθηναϊκός (εντός), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτός), Νίκη Αιγινίου (εντός)
8. Κηφισιά (27 (βαθμοί):  Παναχαϊκή (εκτός), Παμβοχαϊκός (εντός), Εθνικός Πειραιά (εντός)

9. Εθνικός Πειραιώς (24 βαθμοί, 3 βαθμοί στα πλέι άουτ):  Νίκη Αιγινίου (εντός), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εκτός), Κηφισιά (εντός)
10. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (23 βαθμοί, 2 βαθμοί στα πλέι άουτ):  ΠΑΟΚ (εκτός), Ηρακλής Χαλκίδας (εντός), Φοίνικας Σύρου (εκτός)
11. Παναθηναϊκός (19 βαθμοί, 0 βαθμοί στα πλέι άουτ):  Ηρακλής Χαλκίδας (εκτός), Φοίνικας Σύρου (εντός), Ολυμπιακός (εκτός)

12. Παναχαϊκή (2 βαθμοί)