Συμπλήρωσε 40 μέρες στο «ψυγείο» ο (διεθνής) Χασάν Κούλα αλλά δεν λέει να τον «ξεπαγώσει» η ΚΕΔ

 

Είναι κατά τεκμήριο ο κορυφαίος θρακιώτης διαιτητής τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως αθλήματος. Κατάφερε αν και προέρχεται από τον χώρο της μειονότητας, να γίνει διεθνής επόπτης και να εκπροσωπεί την Ελλάδα στις διεθνείς διοργανώσεις. Έχει το σήμα της UEFA και της FIFA, αποτελεί κόσμημα για το ποδόσφαιρο και όμως, στο πρώτο σοβαρό λάθος που έκανε, φαίνεται ότι έχει ζητηθεί η κεφαλή του επί πίνακι.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι ο Χασάν Κούλα κοντεύουμε να συμπληρώσουμε ενάμισι μήνα από τον τελευταίο ορισμό του σε οποιοδήποτε αγώνα εθνικού πρωταθλήματος ή κυπελλου – από τότε δηλαδή που δεν είδε το οφσάιντ στο γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο, στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ήταν 24 Ιανουαρίου όταν είχε διεξαχθεί εκείνο το παιχνίδι και οι πληροφορίες που ακολούθησαν μετά από εκείνον τον αγώνα ήθελαν τον Ατρόμητο έτοιμο ακόμα και να ζητήσει την διαγραφή του Χασάν Κούλα από τους πίνακες διαιτητών. Το ότι δεν έχει διαγραφεί είναι δεδομένο, καθώς ορίζεται σε παιχνίδια του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης, εσχάτως μάλιστα έγινε γνωστό ότι θα είναι πρώτος βοηθός και στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης ανάμεσα σε Ορφέα και Αρη Αβάτου.

Ωστόσο από την ΚΕΔ δεν λέει από τότε να οριστεί. Θαρρείς και δεν υπάρχει. Πέρασαν πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα από τότε, πέρασαν και δύο στο Κύπελλο αλλά ο Χασάν Κούλα είναι εξαφανισμένος από τους ορισμούς. Όχι μόνο της Super League αλλά έστω δεν ορίζεται, αν αυτή είναι η τιμωρία του, ούτε σε παιχνίδια χαμηλότερων κατηγοριών ώστε έστω να διατηρηθεί σε φόρμα, καθότι πάντα δεν παύει να είναι διεθνής. Εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι και δεν έχουμε μάθει.

Τα προβλήματα στην διαιτησία είναι πολλά, αλλά θα γίνουν ακόμα περισσότερα και ακόμα μεγαλύτερα αν αντί να αντιμετωπίζεται το πραγματικό πρόβλημα, αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα σε ανθρώπους που με κόπο έχτισαν μια καριέρα, δεν είχαν δώσει μέχρι τώρα δικαιώματα δικαιώματα αλλά βρέθηκαν στο στόχαστρο εξαιτίας μιας κακιάς στιγμής, που σε όλους μπορεί να συμβεί.