Super League: Οι έξι μάχες που έχει να δώσει η Ξάνθη και οι έξι συνδιεκδικητές του τελευταίου εισιτηρίου για το Europa League

 

Η μάχη της κατάκτησης του τίτλου καλά κρατεί, με την προπορευόμενη πλέον ΑΕΚ χάρη και στις τιμωρίες των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού να παίρνει προβάδισμα, ενώ στην ουρά ο Πλατανιάς ήδη αποχαιρέτισε και Κέρκυρα με Απόλλωνα επιχειρούν να πλησιάσουν ΑΕΛ και Λαμία. Όμως η συγκλονιστική μάχη είναι αυτή για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης, η οποία, υπό προϋποθέσεις, θα δώσει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου.

Σχεδόν η… μισή κατηγορία εμπλέκεται στην ιστορία, καθώς υπάρχουν επτά ομάδες, τις οποίες χωρίζουν μόλις τρεις βαθμοί. Αυτή τη στιγμή υπάρχει τριπλή ισοβαθμία Ξάνθης, Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης στους 32 βαθμούς, με την Ξάνθη όπως έχει αναλύσει το ThrakiSportS να έχει αυτήν την στιγμή το πάνω χέρι. Έναν πόντο λιγότερο έχει ο Παναθηναϊκός, στους 30 βαθμούς είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ από 29 έχουν Παναιτωλικός και Λεβαδειακός που επίσης θεωρούν ότι είναι μέσα στο κόλπο.

Αν δει κανείς το πρόγραμμα των διεκδικητών της πέμπτης θέσης, θα διαπιστώσει πως όλες έχουν μπροστά τους δύσκολα και επικίνδυνα παιχνίδια, πολλά εκ των οποίων είναι μεταξύ τους. Είναι δεδομένο ότι θα χαθούν πολλοί βαθμοί και πιθανότατα όλα θα κριθούν στο τέλος. Ενδεχομένως, σε λίγο καλύτερη μοίρα βρίσκονται Πανιώνιος και Παναθηναϊκός, οι οποίοι έχουν τέσσερα παιχνίδια εντός και δύο εκτός. Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός και Λεβαδειακός έχουν τρία μέσα και τρία έξω, ενώ ο Αστέρας θα δώσει μόνο δύο παιχνίδια στην Τρίπολη και τέσσερα μακριά από αυτήν.

Όπως και να ‘χει, τα φινάλε αναμένεται συγκλονιστικό και το ThrakiSportS παρουσιάσει το υπόλοιπο πρόγραμμα  των διεκδικητών της 5ης θέσης, καθώς υπενθυμίζουμε ότι φέτος δεν θα διεξαχθούν πλέι οφ:

Ξάνθη (32 βαθμοί): Παναιτωλικός (εντός), Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΛ  (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός)

Πανιώνιος (32 βαθμοί): Ατρόμητος (εντος), Ξάνθη (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Παναθηναϊκός  (εντός), Πλατανιάς (εκτός), Λεβαδειακός  (εντός)

Αστέρας Τρίπολης (32 βαθμοί): Παναθηναϊκός (εκτός), Πλατανιάς  (εντος),  Λεβαδειακός (εκτός),  Κέρκυρα (εκτός), Απόλλων Σμύρνης  (εντός), Παναιτωλικός (εκτός)

Παναθηναϊκός (31 βαθμοί): Αστέρας Τρίπολης (εντος), ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητος (εντός), Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Ξάνθη  (εντός)

ΠΑΣ Γιάννινα (30 βαθμοί):  Απόλλων Σμύρνης  (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Ξάνθη (εκτός), ΑΕΛ (εντός), Λαμία (εκτός),  Ολυμπιακός  (εντός)

Παναιτωλικός (29 βαθμοί):  Ξάνθη (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός),  ΑΕΛ (εκτός), Λαμία  (εντός),  Ολυμπιακός (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Λεβαδειακός (29 βαθμοί):  Λαμία (εκτός), Ολυμπιακός  (εντός), Αστέρας Τρίπολης  (εντος), ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητος  (εντός),  Πανιώνιος (εκτός)