Οι κατακόκκινοι 7 αθλητές-χορευτές κοσμούν από τις 7 Μαρτίου την πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης

 

Το πρωί της Τετάρτης 7 Μαρτίου παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης το κατακόκκινο γλυπτό του Κωστή Γεωργίου με το όνομα “ANATASIS DELTA”.

Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονης τέχνης που αναπαριστά 7 αθλητές – χορευτές οι οποίοι αναρριχούνται. Το γλυπτό έχει ύψος 2,20 μέτρα και το βάρος του  φτάνει τα 350 κιλά!

Τοποθετήθηκε το πρωί παρουσία του δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη, του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων Γ. Κουκουράβα αλλά και του ίδιου του γλύπτη.

Το κόκκινο γλυπτό που εικονίζει τους επτά αθλητές – χορευτές κοσμεί πλέον έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, ενώ την δαπάνη του ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Green Cola.

Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 αλλά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Μυταρά και του Δημοσθένη Κοκκινίδη στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Peter de Francia στη Royal College of Fine Arts του Λονδίνου.

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις σε πολύ σημαντικές γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε μεγάλα μουσεία, ιδρύματα και τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλα έχουν δημοπρατηθεί στα Bonhams και τα Sotheby’s του Λονδίνου. Tο 1993 βραβεύθηκε στην Τριενάλε της Οσάκα.