ΕΠΣ Ξάνθης: Στο κενό το αίτημα του Άρη Αβάτου για αλλαγή έδρας ή ημερομηνίας του τελικού του Κυπέλλου

 

Στο κενό φαίνεται ότι έπεσε το αίτημα της διοίκησης του Άρη Αβάτου προς την ΕΠΣ Ξάνθης για αλλαγή της έδρας του τελικού του Κυπέλλου ή εναλλακτικά της ημερομηνίας του, ώστε αυτός να διεξαχθεί στο Xanthi FC Arena των Πηγαδίων.

Ήδη μάλιστα έχει δοθεί εντολή για να εκτυπωθούν οι αφίσες του επετειακού 40ου τελικού που θα ορίζουν ως έδρα της αναμέτρησης το γήπεδο του ΑΟΞ και ως ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα την 25η Μαρτίου και ώρα 17:00 το απόγευμα – δηλαδή μέρος του αγώνα θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων.

Το ΔΣ της Ένωσης συζήτησε την Τρίτη το θέμα και αμέσως απέρριψε το σχετικό αίτημα της διοίκησης του Άρη Αβάτου, που ήρθε μετά το επεισοδιακό ματς του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ορφέα και Άβατο πριν περίπου δέκα ημέρες.

Το Άβατο ζητούσε να μην διεξαχθεί ο τελικός στο γήπεδο του ΑΟΞ που είναι η έδρα του Ορφέα αλλά σε ουδέτερη έδρα και κατά προτίμηση στο ΔΑΚ Ξάνθης της Ασπίδας εφόσον ο αγώνας διεξαγόταν στην προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν πήγαινε πιο πριν, στο Xanthi FC Arena που στις 25/3 είναι κατειλημμένο λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής Ελπίδων.

Ωστόσο εξαρχής κρινόταν ιδιαίτερα δύσκολο για την διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης να αποδεχθεί αίτημα αλλαγής ημερομηνίας, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πρόεδρός της Γιώργος Πανίδης πρωταγωνίστησε σε πανελλαδικό επίπεδο στην αναβολή ολόκληρης της αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής για να μπορέσουν στις 25 Μαρτίου να διεξαχθούν σε όλες τις Ενώσεις οι τελικοί Κυπέλλων.

Από εκεί και πέρα, προφανώς κρίθηκε ασύμφορη η αλλαγή της έδρας από το γήπεδο του ΑΟΞ, ενώ ειδκά για το ΔΑΚ Ξάνθης τονίζεται όιτι δεν πληρεί τις προδιαγραφές για τέτοιον αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι είχε αντιδράσει και ο Ορφέας Ξάνθης στο ενδεχόμενο αλλαγής της έδρας με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη έδρα προβλέπονταν ως εναλλακτική του γηπέδου των Πηγαδίων από την προκήρυξη του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης και καμία άλλη.