Αδικεί το 3-0 την ΕΠΣ Ξάνθης! Αποκλεισμός των Νέων από τις Κυκλάδες με παράπονα και από τη διαιτησία

 

Την ήττα – αποκλεισμό, με 3-0, στα προημιτελικά του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων γνώρισαν οι Νέοι της ΕΠΣ Ξάνθης από τις Κυκλάδες, με την ομάδα της Ξάνθης βέβαια να αδικείται από το τελικό σκορ και να έχει παράπονα από την διαιτητική τριπλέτα.

Οι Κυκλάδες ευτύχησαν να προηγηθούν από νωρίς στο παιχνίδι, όταν στο 6′ ο Σαρρής ανατράπηκε εντός της περιοχής από τον Ομέρογλου με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Λιέα να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τα παιδιά του Απόστολου Κουτρουλού προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, και το κατάφεραν εν μέρει, αφού στο 12′ ο Ρουστέμ έβγαλε με μια βαθιά μπαλιά σε τετ α τετ τον Ευθυμιάδη ο οποίος κρέμασε τον Ψύλλια με τον ρέφερι να ακυρώνει όμως το γκολ της Ξάνθης, αφού υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Ευθυμιάδη σε αντίπαλο αμυντικό.

Τελικά περίπου 10 λεπτά αργότερα στο 23′ οι Κυκλάδες κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά με τον Παντελαίος που αφού πέρασε δύο αντίπαλους αμυντικούς, τελικά ανατράπηκε από τον Μπαργκάν. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Λιέας και έκανε το 2-0.

Από το πάγκο της Ξάνθης διαμαρτυρήθηκαν και για τη φάση του 36ου λεπτού, οπότε και κέρδισαν ένα φάουλ όπως υπέδειξε ο ρέφερι της αναμέτρησης, το οποίο όμως είναι οριακά στη γραμμή της περιοχής και οι Ξανθιώτες ζήτησαν την υπόδειξη πέναλτι υπέρ τους. Τελικά το φάουλ αυτό εκτέλεσε στη συνέχεια ο Γκασπαριάν, αλλά ο Ψύλλιας απέκρουσε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη οι Ξανθιώτες μέχρι και το 65ο περίπου λεπτό είχαν την υπερροχή, αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν ουσιαστική τελικά. Κάτι που τελικά όχι μόνο έκαναν, αλλά σκόραραν οι Κυκλάδες στο 68′ με σκόρερ και πάλι τον Λιέα που έκανε χατ τρικ.

Η στιγμή που σημάδεψε όλους προς το τέλος του αγώνα, όμως, δεν ήταν το τρίτο γκολ των Κυκλάδων αλλά η φάση του 76′, οπότε ο Τανούζη έπεσε στον αγωνστικό χώρο και είχε δυσκολία στην αναπνοή του, με αποτέλεσμα τελικά να αποχωρήσει από το παιχνίδι και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της Βάρης.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Ξάνθη προσπάθησε με δύο τελικές να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά και στις δύο φορές ο Γκασπαριάν δε κατάφερε να νικήσει τον Ψύλλια κι έτσι παρέμεινε το 3-0.

ΕΠΣ Ξάνθης (Απόστολος Κουτρουλός): Ομέρογλου, Μπαργκάν, Γκασπαριάν, Πετρίδης, Γκριγκοριάν, Ευθυμιάδης (59′ Τανούζη), Μπαζοΐδης, Αραμπατζής (69′ Τοπούζογλου), Περτσανίδης, Μαρκοσιάν (69′ Μουστάκης), Ρουστέμ (30′ Κουτσόγλου).

ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Γιώργος Μοστράτος): Ψύλλιας, Δάρας, Χατζηλαζαρίδης, Ντανι Κλεντιαν, Μαργαρίτης, Ξαγοράρης (79′ Κοιλιακούδης), Γρυλάκης, Σαρρής (63′ Καλογεράς), Λιεας (90′ Ζουγανέλης), Λέκας (87′ Βαμβακούσης), Παντελαίος.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟ THRAKISPORTS