Super League: Γιατί η Ξάνθη παραμένει σε θέση Ευρώπης παρά την ήττα στο Περιστέρι και την τριπλή ισοβαθμία με Πανιώνιο και Αστέρα

 

Μπορεί η Ξάνθη να ηττήθηκε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ωστόσο ο συνδυασμός των υπολοίπων αποτελεσμάτων την διατηρεί σε θέση Ευρώπης μετά και την συμπλήρωση της 24ης αγωνιστικής.

Το σημαντικό ήταν ότι ο Πανιώνιος, με τον οποίο η Ξάνθη ισοβαθμούσε, ηττήθηκε και αυτός από τα¨ην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Πλέον στους τρεις τους έχει προστεθεί και ο Αστέρας Τρίπολης, που νίκησε τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο στην τριπλή αυτή ισοβαθμία η Ξάνθη βγαίνει κερδισμένη. Με τον Αστέρα Τρίπολης έχει δύο ισοπαλίες, 0-0 στα Πηγάδια και 1-1 στην Τρίπολη, ενώ με την Πανιώνιο έχει την περίφημη νίκη της 11ης αγωνιστικής με 2-0. Συνεπώς στην μίνι βαθμολογία μεταξύ των τριών ομάδων έχει 5 βαθμούς.

Για την 8η αγωνιστική ο Πανιώνιος έχει κερδίσει μέσα στην Τρίπολη με 1-0 τον Αστέρα, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στη Νέα Σμύρνη. Έτσι Συνολικά ο Πανιώνιος έχει σε αυτήν την ειδική βαθμολογία 4 βαθμούς και ο Αστέρας μόλις τρεις.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο για να έχουμε αυτήν την εξέλιξη έπαιξε και το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός ηττήθηκε την Δευτέρα από τον Απόλλωνα Σμύρνης με αποτέλεσμα να μείνει στους 29 βαθμούς και να μην ανέβει και αυτός στους 32 πόντους, όπου ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή η Ξάνθη, ο Πανιώνιος και ο Αστέρας.

Επίσης, σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα που είχε επίσης 29 βαθμούς δεν κέρδισε και με την ισοπαλία του με την Κέρκυρα έφτασε τους 30 ενώ ο Παναθηναϊκός  που επίσης είχε 30 δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό και με την ισοπαλία του έμεινε στους 31, κάτω από Ξάνθη, Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης.

Έτσι αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα, η Ξάνθη να έβγαινε στο Europa League, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος η Λάρισα. Ωστόσο μένουν άλλες έξι αγωνιστικές και οι διαφορές είναι τόσο μικρές που επτά ομάδες συν η Λάρισα μέσω Κυπέλλου διεκδικούν μια ευρωπαϊκή θέση.