Ποδηλατοπορεία από την Ορεστιάδα ως τις Καστανιές για τους δύο «αιχμάλωτους» Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη

 

Στο πρόσφατο παρελθόν το ποδήλατο έχει αποτελέσει το μέσο για να σπάσουν τα σύνορα και να διεξαχθούν ποδηλατικοί αγώνες που διέσχιζαν τα σύνορα και ένωναν τις πόλεις της Ορεστιάδας και της Αδριανούπολης.

Αυτή τη φορά γίνεται ένας ακόμα μοχλός πίεσης για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Το κάλεσμα απευθύνει ο ποδηλατικός σύλλογος της Ορεστιάδας Ρήσος, που στο παρελθόν έχει πρωταγωνιστήσει και σε αυτές τις κινήσεις που ενώνουν τους δύο λαούς, τον ελληνικό και τον τουρκικό, μέσω του ποδηλάτου, Η ανακοίνωση του Ρήσου Ορεστιάδας έχει ως εξής:

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΡΗΣΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων.
Το κάλεσμα είναι για όλους!! Με ότι μέσο μεταφοράς επιθυμεί!!

Η κίνηση μας αυτή ως ΡΗΣΟΣ έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν .
Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας εχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας!