Με Πέτροβιτς, Βαταμίδη, Πατερόπουλο και Γκούρλια η φετινή παρουσίαση του Run Greece στην Αθήνα

 

Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, του αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης αρμοδίου για θέματα αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη, του Κώστα Πατερόπουλου από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜ-Θ και τον Εθνικό καθώς και του πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων του εβρίτικου συλλόγου Μάρκου Γκούρλια, παρουσιάστηκε στην Αθήνα η φετινή σειρά αγώνων του Run Greece.

Για έκτη διαδοχική χρονιά επτά πόλεις της χώρας, ανάμεσά τους και η Αλεξανδρούπολη,  θα έχουν την ευκαιρία να διοργανώσουν μοναδικούς αγώνες και να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες της να βιώσουν μια μεγάλη γιορτή.  Πρόκειται άλλωστε για μια σειρά αγώνων που αφορά όχι μόνο στους αθλητές, αλλά στα μέλη όλης της κοινωνίας, για αυτό και φέτος ο στόχος για τον καθένα από τους διοργανωτές είναι να δει ακόμη περισσότερους δρομείς όλων των ηλικιών στους δρόμου.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στην Λάρισα το Σάββατο 24 Μαρτίου. Στην Αλεξανδρούπολη ο αγώνας έχει προγραμματιστεί το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. «Πρόκειται για μία πολύ καλή διοργάνωση που ελπίζω ότι κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερη. Δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους των πόλεων να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα καλό πρότυπο για τα νέα παιδιά αλλά και για εμάς γιατί μας δίνει σημαντικές ηθικές απολαβές», ανέφερε από το βήμα της εκδήλωσης ο πρωταθλητής του Εθνικού Μάρκος Γκούρλιας.

Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς σχολίασε: «Ηρθαμε γιατί πιστεύουμε στο θεσμό. Είναι ένας θεσμός που στηρίζουμε και θεωρούμε πως δίνει κίνητρα και ιδανικά στην κοινωνία. Μέσα από το δρομικό κίνημα πιστεύουμε πως δημιουργούμε νέες αρχές και αξίες σε μια κοινωνία που έχει βαλτώσει».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βαταμίδης, αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ανέφερε: «Μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε για 5η φορά τον αγώνα. Ξεκινήσαμε με 1.800 δρομείς και φτάσαμε πέρυσι τους 3.500. Προσπαθούμε να κάνουμε ως Δήμος τις απαραίτητες δράσεις για να βοηθήσουμε τους πολίτες να αθληθούν».