Basket League: Πρώτοι πόντοι στην Α1 και μάλιστα εναντίον του πρωταθλητή Παναθηναϊκού για τον Εβρίτη Χρυσόστομο Σανδραμάνη

 

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έκανε περίπατο στην Πάτρα  απέναντι στον Προμηθέα με 108-91 για την 17η αγωνιστική της Basket League και μεγάλους κερδισμένους όσους παρακολουθήσαν ένα παιχνίδι με ρυθμό, πολλές φάσεις για highlights σε άμυνα και επίθεση και σουτ που θα θυμούνται όπως αυτά τα 7/8 τρίποντα του Μάρκους Ντένμον, ωστόσο ένα 17χρονο παιδί από τον Έβρο θα θυμάται σίγουρα για πάντα αυτή την ημέρα.

Ο λόγος για τον 17χρονο Εβρίτη διεθνή σουτινγκ γκαρντ ύψους 1.96 Χρυσόστομο Σανδραμάνη, που στην τέταρτη συμμετοχή του πέτυχε τους πρώτους του 3 πόντους στην Basket League, εναντίον του Παναθηναϊκού στα σχεδόν 2 λεπτά (1:59) που αγωνίστηκε έχοντας  1/1 δίποντα και 1/2 βολές. Συνολικά έχει αγωνιστεί με τον Παναθηναικο όπου έκανε και το ντεμπούτο του 2:02 λεπτά, με τον Φαρο Λάρισας  1:13 και με την Κυμη 3:07. Εκτός αποστολής ήταν ο 17χρονος Ξανθιωτης γκαρντ Δημήτρη Ερμείδης που είχε κανει το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό.

Ο Σανδραμάνης ξεχώρισε από τα παιδικά κιόλας χρόνια του στην Αλεξανδρούπολη απ’ όπου κατάγεται και αγωνίστηκε στις ακαδημίες του Εθνικού. Εκεί διακρίθηκε αμέσως και σε ηλικία μόλις 14 ετών πήρε μάλιστα μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Με την ομάδα Παίδων του Δικέφαλου του Βορρά ο Σανδραμάνης αναδείχθηκε πρωταθλητής ΕΚΑΣΘ και κατατάχθηκε στην τρίτη θέση στο Πανελλήνιο. Όμως, ο Θρακιώτης δεν έμεινε περισσότερο από ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη και το καλοκαίρι του 2015  αποδέχθηκε της πρόταση του Προμηθέα κι έγινε κάτοικος Πάτρας, αξιοποιώντας το πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών «Νους». Το καλοκαίρι του 2016 ο Σανδραμάνης επιβραβεύτηκε για την πρόοδό του, φορώντας τη φανέλα της εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας.

Μάλιστα διακρίθηκε όπως και ο Ερμείδης στην Ευρωλίγκας των νέωνn Euroleague Basketball Next Generation Tournament που έγιναν στην Χοσπιταλέτ της Καταλωνίας στις αρχές του 2018.