Β’ Εθνική: Το πάλεψε η Ασπίδα Ξάνθης κόντρα στον ανώτερο Χαρίλαο Τρικούπη

 

Δύσκολη αποστολή είχε η Ασπίδα Ξάνθης το απόγευμα της Κυριακής  για την 20η αγωνιστική της Β’ Εθνικής στο Βορρά, αφού υποδεχόταν στο «παλατάκι» του Ευμοίρου εκ των πρωτοπόρων Χαρίλαο Τρικούπη και τελικά παρά τις προσπάθειες των παικτών της, η Ξανθιώτικη ομάδα γνώρισε την ήττα με 60-75.

Οι παίκτες του Κώστα Ιωαννίδη έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, για να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες είχαν, εκμεταλλευόμενοι και την ώθηση του κόσμου της ομάδας, να πάρουν τη νίκη έκπληξη, αλλά τελικά αυτό αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετό, αφού η ομάδα του Μεσολογγίου διαθέτει αρκετή ποιότητα.

Από την πρώτη περίοδο ο Χαρίλαος Τρικούπης έδειξε πως δεν θα άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Ασπίδα, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 14-20 υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μέχρι την ανάπαυλα αύξησαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά τους από την Ασπίδα και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-43.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε στην επανάληψη, αφού εκεί έπαιξε ρόλο η αποφασιστικότητα των φιλοξενούμενων για τη νίκη, όταν συνέχισαν και πάλι με τον ίδιο ρυθμό και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με διαφορά 21 πόντων (41-62). Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η Ασπίδα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει τη διαφορά, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τη μειώσει στους 15 πόντους.

Πλέον όλοι στην ομάδα περιμένουν το ρεπό της επόμενης εβδομάδας ώστε σε 2 αγωνιστικές να φορτλισουν μπαταρίες γιατην δύσκολη συνέχεια που τους περιμένει.

Δεκάλεπτα: 14-20, 30-43 (ημίχρονο), 41-62, 60-75

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Αμούτζιας, Παπαδάκης 1, Κουτσογιάννης 10 (1), Θεοδωρίδης 11 (1), Γρούδος, Τσιώγκας 16 (4), Γκέλιος 2, Απιδόπουλος 1, Μασμανίδης 11 (1), Σαββίδης 5 (1), Άνθης 3 (1).

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Δημητριάδης): Γυφτάκης 1, Βουρνάς 8, Λειβαδάς, Ντόβας 9 (1), Ξηρός 7 (2), Μουράτογλου 8 (1), Σταυρόπουλος 4, Περρωτής, Πολίτης 12 (1), Καραγκιολίδης 16 (1), Αδαμόπουλος 10