Συγκλονισμένος ο Βασίλης Τοροσίδης από τον χαμό του πρώην συμπαίκτη του Νταβίντε Αστόρι

 

Θρήνος στο ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής (4/3) άφησε την τελευταία του πνοή ο Ντάβιντε Αστόρι, αρχηγός της Φιορεντίνα, σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Ο Ιταλός αμυντικός και διεθνής ποδοσφαιριστής ήταν στην αποστολή των «βιόλα» για την αναμέτρηση της Serie A με την Ουντινέζε, ωστόσο, το πρωί της Κυριακής βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του.

Αμέσα η ιταλική λίγκα αποφάσισε να αναβάλει το παιχνίδι στο Ούντινε και λίγο αργότερα αποφασίστηκε η αναβολή όλης της αγωνιστικής, που αρχικά είχε προγραμματιστεί κανονικά παρόλο που αυτήν την Κυριακή διεξάγονται στην Ιταλία και κρίσιμες βουλευτικές εκλογές.

«Η Φιορεντίνα ανακοινώνει πως ο αρχηγός της, Νταβίντε Αστόρι άφησε την τελευταία του πνοή», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας. Και συνεχίζει: «Στέλνουμε όλες μας τις σκέψεις και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και ζητούμε την διακριτικότητα του Τύπου».

Επισήμως δεν έγιναν γνωστά τα αίτια του θανάτου του, αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς. Το σοκ είναι μεγάλο για τους νυν και πρώην συμπαίκτες του Αστόρι, ο οποίος πριν τρία χρόνια είχε υπάρξει συμπαίκτης και του Βασίλη Τοροσίδη στην Ρόμα.

Στην φωτογραφία δεξιά μπορείτε να δείτε τον Αστόρι με τον Τοροσίδη σε προπόνηση της Ρόμα. Στην κεντρική εικόνα οι δυο τους χειροκροτούν τον κόσμο μετά από μια αναμέτρηση των Ρωμαίων με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Ολύμπικο. Κάτω μια ομαδική όπου πάνω είναι ο Αστόρι, κάτω ο Τοροσίδης.

Ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος εμφανίστηκε και αυτός συγκλονισμένος από τον θάνατο του πρώην συμπαίκτη του, ο οποίος ήταν μάλιστα δύο χρόνια μικρότερος σε ηλικία από τον ίδιο. Λόγω θέσης (αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός μαζί και με τον Κώστα Mανωλά) ο Τόρο είχε άμεση συνεργασία μαζί του.

«Τραγωδία. Τον ήξερα, είναι απίστευτο… Ήταν πραγματικά πολύ καλό παιδί», τα μόνα λόγια που μπορούσαν να βγουν από το στόμα του. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει τόσο νέος σε ηλικία, μόλις 31 ετών και τόσο αναπάντεχα, αφήνοντας πίσω του ένα μικρό παιδί, όλα τα άλλα σταματούν και δεν έχουν καμία σημασία…